Om Brahehälsan

Brahehälsan i Löberöd och i Eslöv är ackrediterade enheter enligt Hälsoval Skåne. Mottagningen drivs av Praktikertjänst AB sedan 2002.

Brahehälsan fick sitt namn efter Anna Brahe som grundade Löberöds slott på 1600-talet. I Löberöd bedriver vi vår verksamhet i gamla provinsialläkarvillan på Storgatan 27. Villan har byggts till i omgångar och hyser sedan 1988 även apotek. Senaste tillbyggnaden gjorde vi 2007 då vi fick nytt akutrum och laboratorium. I och med Hälsovalet 2009 fick vi även ansvar för rehabilitering och startade sjukgymnastmottagning tvärs över gatan samt psykologmottagning. Verksamheten växer stadigt och vi har patienter från hela grannskapet.

I september 2011 startade vi en filialmottagning på Kvarngatan i Eslöv. Det som skulle bli en liten filial blev snabbt en riktig vårdcentral med alla kompetenser.

På båda mottagningarna undervisar vi också blivande läkare, sjuksköterskor och andra personalkategorier. 2006 och 2009 och 2012 fick Brahehälsan Löberöd pris för bästa handledning av läkarkandidater i Lund. 2009 var Brahehälsan finalister till Glasäpplet och 2011 vann vi priset.

Vår ambition är att med hög kunskapsnivå och god tillgänglighet och kontinuitet skapa en bra primärvård för våra patienter. I tider av stark tillväxt är det ibland svårt att hinna med men vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa våra patienter med det de behöver.

Kajsa Köllerfors, verksamhetschef i Eslöv
Chris Johansson, verksamhetschef i Löberöd

Brahehälsan i Almedalen 2014

Under parollen "Fysioterapeut direkt. Ger det bättre vård och resursutnyttjande i primärvården?" kommer Brahehälsan att delta i Almedalen.
Medverkande:
Anne Carlsson, ordf, Reumatikerförbundet. Stefan Jutterdal, förbundsordf, Fysioterapeuterna. Karin Träff Nordström, ordf, SFAM. Hans Karlsson, direktör, SKL. Christina Johansson, fysioterapeut, Brahehälsan. Staffan Olsson, läkare, Brahehälsan. Dag Ström, moderator patientsäkerhetsstrateg, Trivitalis. Jonas Andersson, regionråd VGR, Folkpartiet. Christer Engelhardt, riksdagsledamot Socialutskottet, Socialdemokraterna. Pär Höglund, läkare forskare, MMC Karolinska Institutet. Mari Lundberg, fysioterapeut forskare, Fysioterapeuterna.

Läs mer om Almedalsveckan här

Brahehälsan inför två nyheter 2013

Hembesök
Brahehälsan har nu en större beredskap att göra planerade hembesök till dig som har svårt att ta dig till våra mottagningar och inte behöver den utrustning som finns här. I mån av tid kan vi även göra akuta hembesök. Hembesök bokas via vår vanliga rådgivningstelefon; 0413-54 58 40.
Kostnad för distriktssköterska är 100 kronor och för läkare 260 kronor, vilket går under högkostnadsskyddet.
Inga hembesök under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Brahehälsan har fått Glasäpplet 2011

Brahehälsan Löberöd och Hörby vc bäst på att handleda studenter

Marcus Fremer från Brahehälsan samt Monica
Larsson och Jeanette Rådehed från vårdcentralen i Hörby.
Läs mer här