Psykisk ohälsa

Cedermodellen vid psykisk ohälsa

Cederkliniken vill öka vår tillgänglighet och möjlighet att hjälpa dig som upplever psykisk ohälsa. Därför inför vi från och med maj 2017 ett nytt arbetssätt - Cedermodellen. Målet med Cedermodellen är att du så snabbt som möjligt skall få ökade kunskaper om vad du själv kan göra för att må bättre.

Informationsträff

Du som drabbats av psykisk ohälsa är välkommen till informationsträff där du får möta delar av vårt psykosociala rehabteam som berättar om psykisk ohälsa, förmedlar råd om hur du kan förbättra ditt mående samt informerar om de behandlingsprogram vi erbjuder.

Informationsträffen är kostnadsfri och du behöver inte anmäla dig eller boka tid. Ditt besök på informationsträffarna journalförs. Du är varmt välkommen att ta med en vän eller anhörig!

Plats: Cederkliniken Rehab, Prästgårdsgatan 25 C, Piteå
 (länk till karta)
Tid: Varje måndag 15.30 - 17.00

Rådgivande samtal

För dig som deltagit i informationsmötet och gjort ett aktivt försök att må bättre på egen hand men ändå behöver mer hjälp finns det möjlighet att träffa samtalsterapeut för ett rådgivande samtal. Målet med det rådgivande samtalet är att du skall få en individuell handlingsplan för hur du skall arbeta vidare med ditt psykiska mående.

Program för självhjälp vid psykisk ohälsa.

För dig som deltagit i informationsmötet eller ett rådgivande samtal eller på annat sätt har en pågående kontakt med Cederkliniken p.g.a psykisk ohälsa finns möjlighet att delta i flera olika program/utbildningar.

  • Program för självhjälp vid stress och utmattning
  • Program för självhjälp vid depression och ångest
  • Fysisk aktivitet vid psykisk ohälsa
  • Basal kroppskännedom 

Din läkare eller terapeut kan anmäla dig till våra självhjälpsprogram. Har du ingen pågående kontakt på Cederkliniken är du välkommen att ringa vår rådgivningstelefon på 0911-251251 knappval 1 för att anmäla dig (OBS detta gäller alltså enbart dig som redan har gått på informationsmötet eller på rådgivande samtal)

Inför hösten 2017 startar Cederklinikens självhjälpsprogram under oktober månad. Välkommen med din anmälan!

Telefonrådgivning vid psykisk ohälsa

Om du önskar rådgivning för psykisk ohälsa är du välkommen att ringa Cederkliniken på 0911-251251, knappval 1. Våra legitmerade sjuksköterskor gör en medinsk bedömning och utfrån den får du rådgivning och hjälp vidare.