Välkommen till vår digitala mottagning

Vi vill finnas där för dig, även när du inte har möjlighet att besöka vårdcentralen. Här kan vi hjälpa dig med alla besvär digitalt. Allt du behöver är ett Bank-ID och internetuppkoppling. Tjänsten vänder sig till dig som är listad hos oss på Eira Hälsocentral.

Du som vårdnadshavare kan söka här för ditt barn från det att barnet fyllt 1 år. För yngre barn hänvisar vi till telefon 026-60 09 09.

Vi vill finnas där för dig var du än är. Därför vill vi att det ska vara enkelt för dig att träffa oss även digitalt.

Hur går det till?

  1. Berätta vad du behöver hjälp med
    För att komma i kontakt med oss loggar du in med ditt BankID. När du är inloggad får du svara på ett antal frågor, på samma sätt som när du besöker vårdcentralen. Det är viktigt att du svarar så noggrant som möjligt. Vi kommer göra vår bedömning baserat på dina sva

  2. Vi kontaktar dig
    Du kan påbörja din kontakt och ge svar på de förberedande frågorna när som helst under dygnets alla timmar. Vi kommer återkomma till dig med en bedömning så fort som möjligt. Svarstiden är vanligtvis inom två timmar under tjänstens bemanning.

  3. Kontakt med personalen på vårdcentralen
    I nästa steg chattar du med vårdpersonalen från din mobil, dator eller surfplatta. Nu får du en medicinsk bedömning av dina besvär och råd om behandling. Du kan få ett recept om din läkare bedömer att det behövs. Vid behov kan du behöva skicka in bilder eller starta en videokonsultation för att ge oss mer underlag i sin bedömning..

Om du behöver ta prover eller mer hjälp på en vårdcentral
Vid behov behöver vi sen ett provsvar för att kunna göra en bedömning. Provtagningen sker på vårdcentralen på samma sätt som vid ett fysiskt besök. När svaren på dina prover har kommit in fortsätter du dialogen med oss digitalt eller fysiskt.

Alla besvär går tyvärr inte att lösa digitalt. Om vi bedömer att ett fysiskt möte behövs, hjälper vi dig att boka en tid på vårdcentralen. Där får du får fortsatt hjälp.

Vad kan jag få hjälp med?

Vi kan nu hjälpa dig med alla typer av besvär via nätet. Det kan handla om allt från allergi till hudutslag eller impotens.

Börja med att beskriva ditt besvär. Beroende på vad du har för besvär ser vi till att du får bästa möjliga hjälp från en av våra medarbetare på vårdcentralen.