Kurator

Mottagningen är för dig som är i en svår livssituation eller genomgår en stor förändring i livet och kan behöva någon att samtala med. Vi kan också hjälpa dig som har en stressad situation där t ex ångest och sömnproblem finns.  Behöver du redskap för att sova bättre, är du välkommen till vår sömnskola.

Möt livet och alla dess utmaningar

Kuratorn är här för att lyssna på frågor och funderingar och att stötta och ge råd. Ibland kan det krävas lite mod för att våga gå ut och hitta viljan att göra det som känns tungt. Det är lätt att bli orolig när man inte mår bra. Men när du går igenom svårare stunder lär du dig hur du kan hantera dessa på ett bra sätt. 

Hos kuratorn kan du bland annat få hjälp med:

  • Sorgbearbetning och krissamtal
  • Depression
  • Ångesttillstånd
  • Stressrelaterad psykisk ohälsa (stresshantering)
  • Sömnproblem (sömnskola)
  • Studiestöd och studiemedel

Integritet

Det är normalt att må dåligt i svåra livssituationer. Till kuratorn kommer män och kvinnor i alla åldrar som behöver prata med någon om sina tankar och funderingar. Vårt mål är att ge psykosocialt stöd och bearbetning så att du och dina närstående på ett konstruktivt sätt kan hantera en förändrad livssituation. 

Sekretess

Kuratorn har samma sekretess som övrig sjukvårdspersonal och är skyldig att föra journal. När du kontaktar kuratorn kommer ni tillsammans överens om hur kontakten ska se ut. Du bestämmer själv vad du vill prata om och hur mycket du vill berätta.

Listade patienter

Till kuratorn vänder du dig som är listad patient eller du som vill lista dig på Lthagens vårdcentral.

Nya patienter

Nya patienter är välkomna att lista sig på mottagningen. Lista dig >