Om oss

Tankar om god vård

Tankar om varje människas höga värde och att kunna erbjuda vård baserad på människokärlek med en önskan att hjälpa, var drivkraften att starta JohannesVården. All vårdpersonal har anställts med detta för ögonen och vi är ett väl sammansvetsat team. JohannesVårdens profil kan sammanfattas i orden "respekt, värdighet och omsorg".

Vår önskan är att du som söker dig till oss ska känna att vi verkligen bryr oss om hur du mår, att vi ser dig och lyssnar. Vården ska självklart vara av högsta möjliga medicinska kvalitet. Det innebär att när vår egen kunskap inte räcker, så tvekar vi inte att lägga ned tid och ansträngning på att ta reda på hur du kan få den bästa utredningen och behandlingen och naturligtvis att kontakta eller remittera vidare till specialist inom annat område, om det behövs.

Vi värnar om en harmonisk och behaglig atmosfär. Man ska må bra av att komma till oss!

Johannesvården

Vi finns i Johannesgården i Tynnered. Där har man sedan tidigare retreater, kurser, konferenser och en förskola som startades av de nunnor som förut bodde där. Atmosfären är rofylld och harmonisk. I denna anda, byggd på god människosyn, respekt och omsorg, vill vi erbjuda lättillgänglig hälso- och sjukvård av hög kvalitet.

I nyrenoverade och fräscha lokaler har vi byggt upp en gedigen primärvårdsverksamhet. Vi har distriktsläkare, distriktssköterskor, diabetes- och astmasköterskor, psykologer, psykoterapeut, barnsjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeut. Vi gör hembesök i mån av behov. Det går också att komma till oss för hälsokontroller och vaccinationer.

Värdegrund

Det mest centrala i JohannesVårdens vårdpolicy är att varje patient, besökare och anställd ska bemötas med respekt och värdighet, oavsett kön, ålder, funktionsförmåga, etnicitet, religion, social ställning eller sexuell läggning. Alla har rätt till ett värdigt och respektfullt bemötande.

Läs hela vår värdegrund och vårdpolicy här.

Ledningsgrupp

Sara Andersson, verksamhetschef
Emma Krantz, biträdande verksamhetschef
Maria Nyström, medicinskt ledningsansvarig

Gabriel Halldin, försäkringsmedicinskt ansvarig

 

Vi tar gärna emot dina synpunkter! info@johannesvarden.se