Vår verksamhet

På mottagningen får du kontakt med läkare, distriktssköterskor, mottagningssköterskor, undersköterska, kurator, psykolog, fysioterapeut samt medicinska sekreterare. Ibland har vi även läkarkandidater och sjuksköterskestudenter som är placerade hos oss.

Ett personligt engagenmang är viktigt för oss och vi strävar efter att hitta den bästa lösningen för varje patient. Med stor flexibilitet i personalgruppen och hälsofrämjande arbetsmetoder ger vi dig råd om din hälsa och hjälp och behandling om du blir sjuk.

För att minska väntetiderna för läkarbesök har vi sedan 2016-02-01 infört ett nytt tidsbokningssystem som går ut på att inte boka återbesök för kroniska åkommor flera veckor i förväg utan att man ska höra av sig samma dag man vill komma. Alltså ska det inte spela någon roll om behovet av läkartid är akut eller ej. Ring tidigt den dag du vill komma så försöker vi lösa dina behov. Om du av någon anledning absolut behöver en tid med lång framförhållning, till exempel om du behöver resa med sjukresor eller om anhörig behöver följa med så försöker vi naturligtvis tillgodose dina behov.

Vi välkomnar besökare i alla åldrar.

Information

På spaning efter den tid som flytt

Ni har kanske märkt att det sedan en tid är rätt tungjobbat på vårdcentralen? Vi ser kanske lite trötta ut? Vi känner att vi har svårt att räcka till. Och även sjukvårdspersonal blir slitna när uppdraget är för stort.

Kanske har ni hört talas om de förändringar som väntar Öregrunds vårdcentral? Vi kommer från och med augusti 2018 tyvärr att tappa två av fem läkare vilket naturligtvis kommer att märkas. Arbetsbelastningen är sedan något år oerhört stor med mycket övertid för alla medarbetare och att mista två mycket kompetenta kollegor svider förstås.

Nu är sommaren redan här och det är ju ändå tur att solen och värmen bidrar med lite ljus i mörkret.

Vi hoppas på er förståelse och ni får gärna uppvakta politiker inför valet, fråga dem vad de tänker göra för att förbättra förutsättningarna för att behålla kompetent personal, både i hemtjänst, hemsjukvård och primärvård. Det är väl ändå rimligt med en bra arbetsmiljö även för oss i vården?