Om oss

SjukgymnastGruppen Senioren

SjukgymnastGruppen Senioren är en verksamhet inom Praktikertjänst AB och ingår som en uppskattad och naturlig del i primärvården för Västra Götalandsregionen. Senioren drivs sedan 1995 av sjukgymnaster som alla har mångårig erfarenhet av neurologisk, ortopedisk och geriatrisk rehabilitering.

Michael Sjögren        Leg.Sjukgymnast/Fysioterapeut

Hanne Tönnesen      Leg.Sjukgymnast/Fysioterapeut

Vi har utökade resurser som gör det möjligt att kunna lägga ner mer tid på behandling av dig med sjukdomar eller skador i nervsystemet eller för dig som är äldre och har åldersrelaterade fysiska eller psykiska funktionshinder.

All behandling och träning på Senioren är individuell och särskilt anpassad till de behov som just du har.

Genom åren har vi kontinuerligt uppdaterat oss genom att deltaga på konferenser och fördjupande kurser inom neurologi, geriatrik, ortopedi, smärta och yrsel. Vi tror också på att ett bra samarbete med kollegor och andra inom sjukvård utvecklar oss och kommer dig som patient tillgodo.

Vi genomför årligen Praktikertjänsts kvalitetsdiplomering för att tillgodose kravet på god kvalité och hög patientsäkerhet i vården.

Lokalen

Lokalen är lätttillgänglig även för dig med rullstol och ligger i gatuplan. Dörröppnare finns.

Praktiken består av en stor, ljus och luftig, träningslokal, tre individuella behandlingsrum och omklädningsrum med dusch.

Vi har WiFi.

Utrustningen är speciellt anpassad, med exempelvis lång gångbarr, tippbräda och breda britsar som ger större möjlighet att möta dina behov. I utrustningen finns, förutom sedvanlig träningsutrustning, stabila motionscyklar med ryggstöd, en lättåtkomlig funktionell benpress, trappmaskin, crosstrainer och gåband såväl som elektriskt drivna ben- och armcyklar av märket MOTOmed Viva för dig som inte klarar av att cykla på motionscykel.