Välkommen till Stockholm Kids!

Hög tillgänglighet, kvalitet och kompetens är kännetecknande för Stockholm Kids! Vi är en modern och nytänkande barnläkarmottagning som ligger centralt i Stockholm på Brahegatan 49. Vi erbjuder akut och planerad barnsjukvård och inriktar oss också inom neuropsykiatri (ADHD) och psykisk ohälsa. 

Boka tid på nätet

Information med anledning av Covid-19

STOCKHOLMS KIDS LÄTTAKUT - COVID-19
Från och med den 12/1 2021 är vår lättakut belägen i våra nya lokaler en trappa ned. För att minska smittspridning kommer entrén till lättakuten att ske via garaget ca 5 meter bredvid huvudentréen. Observera att det endast är tidsbokning via 1177 eller telefon - ingen drop in.

För att minimera smittspridning ber vi er komma på utsatt tid, inte tidigare eller senare och att lämna mottagningen när besöket är färdigt. Vi uppmanar att endast en vårdnadshavare är med och inga medföljande syskon. Generellt kommer vi att hålla besöken så korta som möjligt.

 

För att minska smittspridning har vi följande rutiner på mottagningen: 

- Vid nära patientkontakt bär personal alltid skyddsutrutning. 
- Vi har utökad städning på mottagningen och vi ytdesinficerar alla ytor flera gånger per dag.
- Vi har tagit bort alla lösa föremål (leksaker, böcker, tidningar etc.) samt textilier.
- Vi vädrar rummen och ytdesinficerar alla ytor mellan samtliga besök.
- Vår personalpolicy är att stanna hemma vid minsta symtom enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och vi uppdaterar våra rutiner kontinuerligt.

 

Varma hälsningar,

Personalen på Stockholm Kids

 

Öppettider

Måndag
08:00 - 16:00
Tisdag
08:00 - 20:00
Onsdag
08:00 - 16:00
Torsdag
08:00 - 20:00
Fredag
08:00 - 16:00

ÖPPETTIDER UNDER JUL OCH NYÅR: stängt samtliga helgdagar samt endast öppet dagtid (ej kvällstid) fram till v.2. Vi önskar alla en God Jul och Gott Nytt År!

Telefontid kl.08:00 - 15:30. Vi har många inringande samtal dagligen vilket gör att telefontiderna ibland kan ta slut. Tider till lättakuten samt förnyelse av recept kan med fördel göras dygnet runt på 1177.

Telefon: 08-128 323 00
Fax: 08-528 004 80

Vi tar inte emot akut psykiatriska ärenden. Vid akut behov hänvisas till BUP En väg in vardagar mellan kl.08:00-16:00, tfn: 08-514 524 50. På kvällar, nätter och helger BUP Akutenhet tfn: 08-616 69 00.

Senaste nytt!

Som mamma har Josefine Davidson kämpat för att hennes son med svår adhd ska få den hjälp han behöver. Som sjuksköterska och grundare av mottagningen Stockholm Kids hoppas hon att andra föräldrar ska slippa den kampen. Läs hela artikeln i Vårdfokus här

_________________________________________________________________________________________

 

Med uppdelningen mellan Bup och Bumm har en utsatt patientgrupp hamnat i kläm, skriver verksamhetschefen på barnläkarmottagningen Stockholm Kids. Läs hela artikeln i Dagens Medicin genom att trycka här.

_________________________________________________________________________________________

"Skolan måste ge barnen stödet de har rätt till"

Tillfälliga lösningar och bristande stöd. Så ser skolan ut för många barn med särskilda behov. Här krävs förändringar och de måste till nu. Rusta exempelvis upp elevhälsan och gör det lättare för elever att få extraresurser. Läs hela artikeln i Dagens Samhälle genom att trycka här.

Boka tid och förnya recept på nätet!

Boka tid på lättakuten på nätet dygnet runt. OBSERVERA att det endast gäller för lättare besvär som exempelvis infektioner, inte utredningar eller psykologbesök. En tid till lättakuten behöver avbokas senast 4 timmar innan, annars utgår en avgift för sen avbokning på 350 kr. Du kan även förnya ditt barns recept via denna tjänst, men endast fram till att barnet fyllt 13 år. Därefter behöver barnet logga in själv för att göra sina vårdärenden med egen inloggning. Gör så här:

  1. Gå in på 1177.
  2. Logga in med mobilt bank id.
  3. Agera ombud för ditt barn.
  4. Lägg till Stockholm Kids under "Mottagningar" lägg till.
  5. Tryck på "boka tid direkt"alternativt "förnya recept".

TBE vaccin

Vi vaccinerar hela familjen, båda vuxna och barn. Från 1 års ålder kan man ta TBE-vaccin. Ring oss för att boka tid!

Adress & karta

Brahegatan 49, 114 37 Stockholm
Se större karta 

Välkommen på föräldrautbildning!

Vi har beslutat att ställa in föräldrautbildningarna året ut p.g.a. den ökade smittspridningen. Håll utkik på hemsidan för nya datum under 2021. 

Bråkar du och ditt barn ofta? Om relationen mellan barn och den vuxne. Föräldrautbildning om hur du kan minska konflikter med ditt barn. INSTÄLLD 5/11.

Besväras ditt barn av oro och/eller ångest? Föräldrautbildning om vad oro och ångest är samt hur du som förälder kan hjälpa och stötta ditt barn. INSTÄLLD 24/11.

Exploderar känslorna ofta? Om lågaffektivt bemötande. Föräldrautbildning om hur man genom lågaffektivt bemötande kan förebygga och hantera svåra situationer. INSTÄLLD 10/12.

Har ditt barn sömnsvårigheter? Föräldrautbildning om sömn och tips på hur man kan förbättra sömnen hos ert barn eller tonåring. INSTÄLLD 19/11.