Välkommen till Stockholm Kids.

Hög tillgänglighet, kvalitet och kompetens är kännetecknande för Stockholm Kids - en modern och nytänkande barnläkarmottagning på Brahegatan 49 i Stockholm. Vi erbjuder både akut och planerad barnsjukvård men vi inriktar oss också inom barnpsykiatri och psykisk ohälsa hos barn och unga upp till 18 år.

Boka tid på nätet

Information till våra patienter och familjer med anledning av Covid - 19

Vi på Stockholm Kids har öppet som vanligt och för att minska smittspridning samt underlätta för er patienter kan vissa återbesök, lättakutsbesök och psykologbesök ske på telefon. Ring oss på 08-128 323 00 för att se om just din tid kan göras på telefon. Belastningen på telefon är hög men vi tillsätter resurser och gör vårt yttersta för att svara på så många samtal som möjligt. Vi kommer att påbörja videosamtal inom kort.

Vi uppmanar er att komma på utsatt tid och att lämna mottagningen när besöket är färdigt, vi uppskattar om endast en vårdnadshavare är med och inga medföljande syskon, generellt kommer vi att hålla besöken så korta som möjligt och vi hanterar infekterade patienter avskilt med särskild utrustning. Allt för att minimera sprittspridning.

MED ANLEDNING AV COVID-19 HAR VI STÄNGT MÖJLIGHETEN ATT BOKA TIDER TILL LÄTTAKUTEN VIA 1177. DETTA GÖR VI FÖR ATT SÄKERHETSSTÄLLA ATT INGEN PATIENT MED MISSTÄNKT COVID-19 KOMMER TILL MOTTAGNINGEN. RING OSS FÖR ATT BOKA EN TID.

Vi har utökad städning på mottagningen och vi ytdesinficerar alla ytor flera gånger per dag. Vi har även tagit bort alla lösa föremål samt textilier på mottagningen för att minska smittspridningen. Vår personalpolicy är att stanna hemma vid minsta symtom enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och vi uppdaterar våra rutiner dagligen.

Varma hälsningar,

Personalen på Stockholm Kids

 

Öppettider

Måndag
08:00-16:00
Tisdag
08:00-20:00
Onsdag
08:00-16:00
Torsdag
08:00-20:00
Fredag
08:00-16:00

Våra telefontider är kl. 08:00-15:30. Vi har många inringande samtal dagligen vilket gör att telefontiderna i bland kan vara slut. Tider till lättakuten samt förnyelse av recept kan med fördel göras på 1177 dygnet runt.

Vi tar inte emot akuta psykiatriska ärenden. Vid akut behov hänvisas till närmaste BUP-mottagning på vardagar mellan kl.8-16, samt till BUP Akuten på kvällar, nätter och helger.

Telefonnummer: 08-128 323 00
Fax: 08-528 004 80

För närvarande tar vi tyvärr ej emot nya patienter för medicininsättning av ADHD-medicin på grund av högt söktryck. Vi hänvisar istället till annan BUMM som har det uppdraget. Vår hemsida kommer uppdateras när vi tar emot nya patienter igen. Vi tar självfallet emot de barn och ungdomar som utreds på Stockholm Kids för medicininsättning där diagnos sätts.
2020-02-10

Senaste nytt!

Med uppdelningen mellan Bup och Bumm har en utsatt patientgrupp hamnat i kläm, skriver verksamhetschefen på barnläkarmottagningen Stockholm Kids. Läs hela artikeln i Dagens Medicin genom att trycka här.

_________________________________________________________________________________________

"Skolan måste ge barnen stödet de har rätt till"

Tillfälliga lösningar och bristande stöd. Så ser skolan ut för många barn med särskilda behov. Här krävs förändringar och de måste till nu. Rusta exempelvis upp elevhälsan och gör det lättare för elever att få extraresurser. Läs hela artikeln i Dagens Samhälle genom att trycka här.

Boka tid och förnya recept på nätet!

MED ANLEDNING AV COVID-19 HAR VI STÄNGT MÖJLIGHETEN ATT BOKA TIDER TILL LÄTTAKUTEN VIA 1177. DETTA GÖR VI FÖR ATT SÄKERHETSSTÄLLA ATT INGEN PATIENT MED MISSTÄNKT COVID-19 KOMMER TILL MOTTAGNINGEN. RING OSS FÖR ATT BOKA EN TID. 

Boka tid på lättakuten på nätet dygnet runt. OBSERVERA att det endast gäller för lättare besvär som exempelvis infektioner, inte utredningar eller psykologbesök. En tid till lättakuten behöver avbokas senast 4 timmar innan, annars utgår en avgift för sen avbokning på 350 kr. Du kan även förnya ditt barns recept via denna tjänst, men endast fram till att barnet fyllt 13 år. Därefter behöver barnet logga in själv för att göra sina vårdärenden med egen inloggning. Gör så här:

  1. Gå in på 1177.
  2. Logga in med mobilt bank id.
  3. Agera ombud för ditt barn.
  4. Lägg till Stockholm Kids under "Mottagningar" lägg till.
  5. Tryck på "boka tid direkt"alternativt "förnya recept".

TBE vaccin

Vi vaccinerar hela familjen, båda vuxna och barn. Från 1 års ålder kan man ta TBE vaccin. Ring oss för att boka tid!

Adress & karta

Brahegatan 49, 114 37 Stockholm
Se större karta 

Välkommen på föreläsning!

MED ANLEDNING AV COVID-19 HAR VI BESLUTAT ATT STÄLLA IN SAMTLIGA FÖRELÄSNINGAR I APRIL. UPPDATERAD INFORMATION OM MAJ MÅNAD KOMMER INOM KORT. 

Bråkar du och ditt barn ofta? om relationen mellan barn och den vuxne. Föreläsning för föräldrar med våra psykologer Kåre och Erik om hur du kan minska konflikter med ditt barn. Datum: Torsdag 23/1, torsdag 12/3 och torsdag 14/5 kl 17:00-19:00.

Besväras ditt barn av oro och/eller ångest? Föreläsning med våra psykologer Evelina och Jessica om vad oro och ångest är, samt hur du som förälder kan hjälpa och stötta ditt barn. Datum: Torsdag 30/1, torsdag 19/3, torsdag 23/4 och torsdag 28/5 kl 17:00-19:00.

Exploderar känslorna ofta? Om lågaffektivt bemötande. Föreläsning för föräldrar med våra psykologer Erik och Sandra om hur man genom lågaffektivt bemötande kan förebygga och hantera svåra situationer. Datum: Torsdag 13/2, torsdag 2/4 och torsdag 4/6 kl 17:00-19:00.

Anmälan sker till din behandlande psykolog, i receptionen eller via telefon 08-128 323 00. Begränsat antal platser, först till kvarn. Föreläsningarna är kostnadsfria.