Kontakt/boka tid

För att boka en tid ringer du 08-128 323 00. Våra telefontider är kl 08:00-15:30. Du behöver ingen remiss för att komma till oss (förutom för neuropsykiatrisk utredning)! Är du vårdpersonal och vill remittera en patient går det bra att skicka en remiss i jornalsystemet Take Care eller via post/fax.

Kallelsen skickas till barnets folkbokföringsadress. Om ni föräldrar är separerade och har gemensam vårdnad, är du som får kallelsen skyldig att informera den andra vårdnadshavaren om besökstiden.

OBS! Vi ber er att vara ute i god tid vid receptförnyelser. Vi kan inte garantera att kunna hjälpa er samma dag med recept.

Boka tid och förnya recept på nätet!

Tider på vår lättakut kan du också boka på nätet dygnet runt. OBSERVERA att det endast gäller för lättare besvär som exempelvis feber, förkylning, utslag, hosta, halsont, snuva, öroninflammation, sår, suturborttagning, magbesvär mm. Du kan INTE boka utredningar eller besök som kräver mer tid på dessa tider. Ett besök på lättakuten behöver avbokas senast 4 timmar innan, annars utgår en avgift för sen avbokning på 350 kr. Du kan även förnya ditt barns recept via denna tjänst. Förnya recept kan du göra fram till att barnet fyllt 13 år. Därefter behöver barnet logga in själv för att göra sina vårdärenden med egen inloggning.  Gör så här:

  • Gå in på 1177.
  • Logga in med mobilt bank id.
  • Agera ombud för ditt barn.
  • Lägg till Stockholm Kids under "Mottagningar" lägg till.
  • Tryck på "boka tid direkt"alternativt "förnya recept".

Adress

Brahegatan 49
114 37 Stockholm

Telefonnummer: 08-128 323 00
Fax: 08-528 004 80

Det finns en anpassad entré för funktionshindrade i porten bredvid på Brahegatan 47. Om du önskar använda den entrén meddela oss det vid bokningen så hjälper vi er in.

Hur du tar dig hit

Stockholm Kids finns på Brahegatan 49, nästan vid Valhallavägen. Om du kommer med tunnelbana är det station STADION, uppgång Valhallavägen. Buss 1, 4, 54, 55, 67, 72 stannar alla inom 500 m från mottagningen. För dig som kommer med bil finns det några parkeringsplatser (inklusive handikapp) direkt utanför mottagningen. På Valhallavägen, 30 m bort i allén i mitten finns fler.

Kostnadsfria besök

Vi bedriver vår verksamhet på uppdrag av Stockholms Läns Landsting vilket innebär att vi inte har någon patientavgift.

Återbud eller uteblivet besök

Vid förhinder, vänligen avboka tiden minst 24 timmar före bokad tid om det är en mottagningstid och senast 4 timmar före besöket om det är en tid till lättakuten. Uteblivna besök eller sena återbud debiteras enligt nedan:

Läkarbesök 350 kr
Psykologbesök 350 kr
Sjuksköterskebesök ADHD mottagning 350 kr
Sjuksköterskebesök 100 kr

En administrativ avgift på 50 kr tillkommer för att täcka porto och administration.

När vi har stängt!

När vi har stängt hänvisar vi er till Sabbatsbergs närakut på Dalagatan 9. Telefonnumret dit är 08-672 39 90. Deras öppettider är:
Vardagar kl.17:00-22:00
Lördag och söndag kl. 08:00-22:00.

Andra närakuter i Stockholm hittar ni här.