Senaste nytt

2020-02-16

STOPP för egenremisser ADHD-utredningar
För ADHD-utredning på Stockholm Kids behövs remiss från skolläkare eller annan instans. Läs mer under fliken "ADHD". 

2020-12-04

Intagningsstopp för ADHD-medicininsättningar
Vi behöver stoppa intaget för att ta emot nya patienter för ADHD-medicinering. Hemsidan kommer uppdateras när vi åter öppnar upp intaget.

 

2020-10-01

STOCKHOLMS KIDS LÄTTAKUT - COVID-19
Från den 1/10 flyttar vår lättakut in i befintliga lokaler igen, dock helt isolerad från övriga mottagningen. Vi har byggt om vår entré så att infekterade patienter inte kommer att komma i kontakt med övriga mottagningen. Observera att det endast är tidsbokning via 1177 eller telefon. Ingen drop in. För att minimera smittspridning ber vi er komma på utsatt tid, inte tidigare eller senare och att lämna mottagningen när besöket är färdigt. Vi uppskattar om endast en vårdnadshavare är med och inga medföljande syskon. Generellt kommer vi att hålla besöken så korta som möjligt.

 

2020-09-10

Möjlighet för egenremisser vid behov av ADHD-utredning 
Du som vårdnadshavare kan kontakta mottagningen på telefon om ditt barn eller ungdom behöver en bedömning avseende behov av ADHD-utredning. Vi behöver samma underlag som vid remiss från skolan, se under fliken "ADHD". Varmt välkomna att ta kontakt! 

Nu öppnar vi åter upp för ADHD-medicininsättningar!
Varmt välkomna att höra av er om ert barn har behov av insättning av ADHD-medicin. 

 

2020-06-18

Intagningsstopp för ADHD-medicininsättningar
Under sommaren behöver vi stoppa intaget för att ta emot nya patienter för ADHD-medicinering. Hemsidan kommer uppdateras när vi åter öppnar upp intaget. 

 

2020-05-26

Höstens datum för föreläsningarna är spikade!
Nu har vi äntligen satt nya datum för våra uppskattade föräldraföreläsningar till hösten. Se under Psykisk ohälsa vilka fyra olika föreläsningar som vi erbjuder och datum för dessa! Varmt välkomna att anmäla er! 

 

2020-04-30

Intagningsstopp till Första linjens psykiatri
Tyvärr kan vi inte erbjuda nybesökstid till psykolog för närvarande, varken om man ringer in eller remitterar. När vi åter öppnar upp, kommer det uppdateras på hemsidan. Håll utkik! 

 

2020-04-20

STOCKHOLM KIDS UTOMHUSMOTTAGNING
Alla besök till lättakuten kommer från och med 20/4 att ske utomhus i tält på vår bakgård. Observera att det endast är tidsbokning via 1177 eller telefon. För att minimera smittspridning ber vi er komma på utsatt tid, inte tidigare eller senare. För att komma till utomhusmottagningen går man in vid Stockholm Rehab på Brahegatan 47 och man passerar förskolans utegård och sedan upp för en trappa. Följ skyltarna. Vi ber er att respektera avspärrningen till förskolan och inte stanna kvar på deras gård och leka. Sitt ned och invänta sjuksköterska i väntrumstältet.

För att minska smittspridning samt underlätta för er patienter kan vissa återbesök och psykologbesök ske på telefon/video. Ring oss på 08-128 323 00 för att se om just din tid kan göras på telefon/video. Belastningen på telefon är hög men vi tillsätter resurser och gör vårt yttersta för att svara på så många samtal som möjligt. Vi uppmanar er att komma på utsatt tid och att lämna mottagningen när besöket är färdigt, vi uppskattar om endast en vårdnadshavare är med och inga medföljande syskon, generellt kommer vi att hålla besöken så korta som möjligt.

Vi har utökad städning på mottagningen och vi ytdesinficerar alla ytor flera gånger per dag. Vi har även tagit bort alla lösa föremål samt textilier på mottagningen för att minska smittspridningen. Vår personalpolicy är att stanna hemma vid minsta symtom enligt Folkhälsomyndighetens direktiv och vi uppdaterar våra rutiner dagligen.

 

2020-04-07

På grund av covid-19-pandemin har vi beslutat att ställa in samtliga psykologföreläsningar under våren 2020. Uppdatering kommer inom kort vad gäller datum till hösten.

 

2020-02-10

För närvarande tar vi tyvärr ej emot nya patienter för medicininsättning av ADHD-medicin på grund av högt söktryck. Vi hänvisar istället till annan BUMM som har det uppdraget. Vår hemsida kommer uppdateras när vi tar emot nya patienter igen. Vi tar självfallet emot de barn och ungdomar som utreds på Stockholm Kids för medicininsättning där diagnos sätts.