Laser m.m.

Vi jobbar mycket med laser på vår klinik. Vi har två typer av laser, både så kallad mjukvävnadslaser och hårdvävnadslaser.

Laser är oftast en skonsammare metod vid behandling av karies eller tandlossningssjukdomar. Den har även en god läkande effekt på sår, skador eller blödningar i munnen. Patienter med ansträngd muskulatur i ansiktet eller känsligt svalg kan också få god hjälp av behandling med laser.

Bedövning med Wand
The Wand är en digital maskin som vi använder när vi ska bedöva lokalt i munnen. Våra patienter uppskattar den mycket då de upplever denna bedövningsmetod som mindre obehaglig. De slipper vara bedövade i hela munnen under flera timmar och slipper "sprutan".

Avslappning
Vi har stor erfarenhet av att ta hand om tandvårdsrädda patienter eller patienter som av olika skäl tycker det känns oroligt att befinna sig i tandvårdssituationer.
Med hjälp av "avslappningsledning" kan denna stund bli dräglig för de rädda och väldigt ofta lyckas vi vända stunden i stolen till något possitivt istället för den oro patienten tidigare känt.