Arkivet

Nyheter

Höga ambitioner, duktiga medarbetare och många trevliga, nöjda patienter lyfter vardagen. Nu satsar vi också på att fräscha upp ytskikten och fixa med en del detaljer på praktiken.

Trevlig avrundning inför semesterperioden - Kerstin på besök med riktigt "gofika"!

I samband med Kerstins avtackning hade vi bland annat en stund att se tillbaka 20 år...

Nyheter som berör vissa av våra patienter

Nu får alla födda 1952 eller tidigare 300 kr i årligt allmänt tandvårdsbidrag Patienter som har landstingsfinansierad tandvård och är 85 år eller äldre får helt kostnadsfri vård

Våra nya kallelsekort

Det är uppskattat när vi skickar ut tider till tandläkare eller tandhygienist på kort med egna öländska motiv.
Vår praktikant Sofia har nu varit hos oss en dryg vecka

Vår praktikant Sofia

Under tandsköterskeutbildningen praktiserar man i perioder och Sofia har varit hos oss i tre veckor på våren och lärt sig att omsätta teori i en del praktik under Kerstins ledning. Sofia kommer även tillbaka ett par veckor under sensommaren.

Pilotstudie om benskörhet

I samarbete med landstinget kommer Tandvårdsgruppen att delta i en studie som går ut på tidig upptäckt av folksjukdomen osteoporos/benskörhet. Eftersom vi i tandvården tar röntgenbilder av odontologiska skäl finns med patienters samtycke möjlighet till dubbel användning av bilderna. Projektet genomförs under ledning av Christina Lindh, professor i oral och maxillofacial radiologi, Malmö universitet, som personligen besöker samtliga kliniker.

Nyrenoverat

Även ladugården som är drygt femtio år gammal har fått lite uppfräschning... Min far byggde den i födelsedagspresent och nu har min man fixat en utemiljö till den också! Vi hoppas att den kan roa fler framöver...//Ylva 

Fri tandvård t o m 21 år!

2017 startar en förlängning av den kostnadsfria tandvården som kommer att inkludera alla födda 1996 och senare. Året efter blir det fri tandvård t o m 22 år och 2019 blir det t o m 23 år.