Aktuellt

2023-11-28 
Driftstörningen är löst.

2023-11-28 
Journalsystemet TakeCare har en stor driftstörning som pågått sedan igår 27/11 klockan 08:00. Detta medför att vi inte kan kassaregistrera besök, boka tider för nya besök eller provtagningar, och inte heller ta några prover. Felsökning pågår i hela regionen och vi hoppas på att felet snart ska vara avhjälpt.

2023-06-08 
P.g.a minskad bemanning under sommaren ber vi er som har provtagningsremisser från andra vårdgivare att ta dessa prover hos något av Karolinska Laboratoriets övriga provtagnigsenheter. Var dessa finns ser du om du klickar här.

Om du fått en remiss från någon av våra läkare är du välkommen att boka tid för provtagning som vanligt via chatten "Mitt PTJ" eller på telefon.

2023-05-23 Hög belastning i chatt och telefon
På grund av sjukfrånvaro hos personalen har vi för tillfället längre svarstider i chatt och på telefon. Vi ber om överseende för detta.

2023-04-13 byter vi telefonväxel. 
Detta kan innebära vissa tekniska problem och att det kan vara svårt att komma fram. Vi ber om överseende med detta, men vi hoppas såklart att det ska så smärtfritt som möjligt.

2023-02-24 Listningsstopp
Från och med idag har vårdcentralen listningsstopp, dvs att vi inte kan ta emot nya patienter.
Detta på grund av fortsatt hög belastning som leder till långa väntetider.
Man kan ställa sig i kö via 1177.se och får då hem ett brev på posten eller via Kivra när plats finns, först därefter kan man boka tid hos oss. 

2023-01-01
Gränsen för högkostnadsskyddet höjs till 1300 kr från 1 januari 2023.

2022-08-26
Vårdcentralen har ändrat i systemet om hur kallelser skickas till patienter. Har du Kivra kommer alla kallelser hamna i din digitala brevlåda, så se till att ha notiser påslaget så du inte missar brev från oss. Om du inte har Kivra kommer du få dina kallelser på posten precis som förut.

2022-02-17 Rum 4=Infektionsrum
Vårt externa infektionsrum (tidigare benämnt "Rum 4") kommer byta adress till Tellusgatan 2B. Infektionsrummet finns dock kvar på samma plats som tidigare, det är bara gatunumret som ändras. 

2022-01-18 Nya patientavgifter 1/4-22
Nya patientavgifter från 1 april 2022: Enhetstaxa 250 kr vid besök på vårdcentral, oavsett yrkeskategori.

Den extra avgiften, 100 kr, för hembesök av läkare tas bort. 
Avgifterna gäller hela Region Stockholm.  

2021-12-08 Rum 4
Ändrad väg för att gå till Rum 4 (vårdcentralens infektionsrum). Se fliken "Vår verksamhet", "Rum 4" för ny vägbeskrivning. Detta pga markarbeten på Tellusgatan. 

2021-12-04 Hög belastning
Just nu har vi hög belastning. Om du har startat ett ärende i vår digitala kanal Mitt Ptj önskar vi att du väntar in svar där innan du ringer.

2021-11-26 Covid-19
För aktuella rekommendationer gällande Covid-19, se information på 1177.se och Folkhälsomyndigheten.se

2021-11-11 Listningsstopp
För att undvika att väntetiderna till läkarmottagningen blir alltför långa har vi nu behövt införa ett listningsstopp för nya patienter. Detta gäller patienter som redan är listade på annan vårdcentral/husläkarmottagning. Vi har därför ej möjlighet att erbjuda bokade läkarbesök till patienter som är listade hos annan vårdgivare. Vid behov av uppföljning efter ett akutbesök måste vi också hänvisa uppföljningen till ordinarie vårdgivare. Du som ännu ej listat dig hos någon vårdgivare eller redan är listad hos oss berörs inte av liststoppet.

2021-10-26 Husläkare
Om du är listad på vårdcentralen, men inte på en namngiven doktor så kommer vi under hösten att lista dig på en husläkare. Vi gör detta eftersom det är Regionens ambition att alla ska vara listade på en namngiven doktor. Du kan se vilken husläkare du har genom att logga in på 1177. Hör av dig om du vill ändra husläkare. 

2021-10-22 Vaccinationskampanj säsongsinfluensa, start 9 november
Kampanjen för vaccination mot säsongsinfluensa börjar 9 november. Vaccinationen är gratis för de som är 65 år och äldre, eller tillhör riskgrupp. Information på 1177 om vilka som tillhör en riskgrupp hittar du här.

Om du har bank-ID kan du boka tid via Mitt Ptj, annars är du välkommen att ringa 08-726 55 50 för att boka tid för vaccination.

2021-10-06 Mitt Ptj
Idag har vi startat Mitt Ptj. Det innebär att vi också kan hjälpa dig med rådgivning, tidsbokning via Praktikertjänsts gemensamma portal Mitt Ptj

2021-09-27 Munskydd vid besök på vårdcentralen 
Munskydd vid besök på vårdcentralen gäller även fortsättningsvis. Patienter samt deras medföljande ska bära munskydd vid besök på vårcentralen.
Säg till i receptionen om du inte har eget munskydd så tillhandahåller vårdcentralen munskydd vid besöket.Undantag gäller barn <16 år samt personer som av någon anledning inte kan bära munskydd.

2021-09-24
Här finns information från Försäkringskassan angående coronaregler. 

2021-07-01 Covidbevis
Från och med 1 juli 2021 kan man erhålla covidbevis (vaccinationsbevis). All information om det finns på covidbevis.se
Det är E-hälsomyndigheten som ansvarar för Covidbevis i Sverige. Information och svar på de vanligaste frågorna finns på covidbevis.se, där du även laddar ner eller beställer hem ditt Covidbevis.

Om du har problem med ditt Covidbevis och inte får hjälp av frågor och svar på covidbevis.se, kontakta E-hälsomyndighetens support på telefonnummer 0771–766 200 eller mejla covidbevis@ehalsomyndigheten.se.
Öppettider: helgfri måndag–fredag klockan 8–18.

Om du planerar att resa utomlands, tänk på att varje land bestämmer vad som gäller för inresa i just det landet. Det är ditt ansvar att kontrollera om du uppfyller kraven för att få resa in. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad eftersom reglerna kan ändras snabbt.

2021-03-25 TBE-vaccinering
Vi kommer inte ta in vaccin mot TBE i år. Vi hänvisar till vaccinationscentral för TBE-vaccinering.

2021-02-22 Munskydd vid besök på vårdcentralen
Från och med nu ska patienter samt deras medföljande bära munskydd vid besök på vårcentralen.
Säg till i receptionen om du inte har eget munskydd så tillhandahåller vårdcentralen munskydd vid besöket.

Rekommendationen införs från och med nu och kvarstår tills vidare beroende på det epidemiologiska läget.

Undantag gäller barn <16 år samt personer som av någon anledning inte kan bära munskydd.

Verksamheten tillhandahåller munskydd till de patienter och
vårdnadshavare/medföljare, som inte bär eget munskydd vid ankomsten och/eller till
dem som under vistelsen har behov av att byta.

2021-01-07
Välkommen Bidisha, ny vik läkare, till Telefonplans vårdcentral!

2020-11-05
Nu har vi ett nytt mottagningsrum för patienter med symtom från övre luftvägarna (bland annat). Om du vid tidsbokningen blir bokad till "Rum 4": Från huvudentren (Telefonvägen 30) går du utomhus till vänster, höger, höger till baksidan av den huskroppen. Vänta utanför tills vårdpersonal hämtar dig.
Adress: Tellusgatan 4. Karta finns här.

2020-09-10
På grund av COVID-19-pandemin tillåts inga medföljande vid besök, om det inte är nödvändigt för vårdkontakten.

2020-08-18
Den 1 september 2020 höjs avgiften på uteblivet besök och sent återbud (förhinder ska ha meddelats 24 timmar innan bokat besök) till 400 kr, oavsett vilken yrkeskategori besöket är bokat hos. Detta gäller även barn 0-18 år och om du har frikort.
Det är Region Stockholm som har fattat beslutet som gäller alla vårdgivare, detta för att minska antalet uteblivna besök i regionen utan giltigt skäl.

Provtagning på vårt närlab
Vi slutar nu med drop in för provtagning under Coronapandemin. Detta för att minimera antalet patienter i väntrummet. Ring 08-726 55 50 om du vill boka tid för provtagning (ordinerad av läkare sedan tidigare).

2020-04-15 Information om Corona på andra språk
About corona in twenty three languages
Together, we do everything possible to minimize the spread of the corona virus. Most people who get symptoms do not get so ill, it feels more like a common cold or flu. But for the elderly and already sick people it could be dangerous. Here you´ll find information in other languages about the importance of staying at home when having symtoms of a cold and what to do and where to call if you live in in Stockholm County.

2020-04-01 Fem råd till alla länets invånare

1. Tvätta händerna ofta och alltid så fort du kommit till hemmet, klassrummet, arbetsplatsen eller annan plats. Händerna ska tvättas i minst 30 sekunder med tvål och vatten.

2. Vid första känning av feber, hosta, muskelvärk, svårt att andas eller andra luftvägsymptom åk hem direkt. När du har symptom smittar du andra. Det är antingen covid-19, influensa eller en vanlig förkylning. Oavsett sjukdom kan det ge svåra sjukdomsförlopp hos äldre och/eller de med andra underliggande sjukdomar.

3. Om du känner dig så dålig så att du behöver vård - åk inte till en vårdmottagning – kontakta 1177 på telefon för vägledning om när, var och hur du bäst ska söka vård. Vid livshotande tillstånd ringer du 112.

4. När du är sjuk - stanna hemma och undvik sociala kontakter annat än via digitala medier tills du har varit helt frisk i minst två dagar.

5. Många ringer 1177 - om du inte behöver vård men har frågor om det nya coronaviruset och covid-19 ring 113 13 istället. Eller sök information på 1177.se eller hos Folkhälsomyndigheten på folkhalsomyndigheten.se

2020-03-13 Tvätta händerna

Många sjukdomar kan spridas genom kontakt med händer. Genom att tvätta händerna kan du undvika att själv bli sjuk och att smitta andra om du redan är sjuk

Gör så här:

1. Löddra tvålen ordentligt.
2. Tvätta mellan fingrarna, ovanpå handen och runt tummen - i minst 30 sekunder.
3. Skölj och torka.

Så minskar du risken att bli sjuk.

Bra med egen handduk

Det är bra att ha en egen handduk och inte dela den med andra. Finns det engångshanddukar så använd dem. Egen handduk minskar risken för smitta.

När ska jag tvätta händerna?

Du bör tvätta händerna vid följande tillfällen:

När du kommer in efter att ha varit utomhus.När du har varit på toaletten.När du har synlig smuts på händerna.Innan du ska laga mat.Innan du ska äta.

Tips för att få barn att tvätta händerna

En del barn tycker det är svårt att tvätta händerna så lång tid som behövs. Pröva då att sjunga visan Blinka lilla stjärna samtidigt som ni tvättar händerna. Det tar ungefär 30 sekunder. Under den tiden hinner de flesta händer bli rena.

Du kan också be barnet att testa hur mycket lödder hen kan göra.