Sabrina Jansen

Leg arbetsterapeut

Nyfikenhet förde mig till Sverige 2013. Innan dess tog jag min arbetsterapiexamen 2008 på Zuyd Hogeschool i Holland och pluggade därefter Gerontologi (MSc) i Brussels tills 2010.

Efter utbildningen jobbade jag i 3 år i Holland, framför allt med geriatriska patienter inom rehabilitering, vården och hemma, med båda fysiska och psykiska funktionshinder. Då kunde jag samla erfarenhet om olika behandlingsalternativ samt bostadsanpassningar ochhjälpmedelen. Dessutom gav jag information och instruktion/skolning kring hjälpmedelen som lyfter, rullstolar osv till patienter och personer i omgivningen. I övrigt jobbade jag deltid som arbetsterapi föreläsare på Zuyd Hogeschool i 2,5 år, vilket var en bra möjlighet att hålla mig uppdaterad på alla utvecklingar i facket. 

I mitt arbete och i hela behandlingsprocessen står önskemål och möjligheter av patienter centralt och fokusen ligger på att leva så självständig som möjligt. Dessutom tycker jag att samarbete med andra yrkesgrupper är en viktig och spännande del av mitt jobb. 

Utbildning:

2008  Arbetsterapiexamen Zuyd Hogeschool (NL)

2010  Masterexamen Gerontologi Vrije Universitet Brussel (Be)

2014  Leg. arbetsterapeut i Sverige

Kurser:

2010 Canadian Occupational Performance Measure (COPM)

2011   Joint Protection Programme (JPP), reuma

2014   Olika kurser på Hjälpmedel Stockholm (Eldrivna rullstolar steg 1 och 2;  förebyggande och behandlande madrasser; lyftselekurs)

Olika kurser på Kommsyn (Elektronisk almanacka till egenansvars produkt; enkla  kognitionshjälpmedelen; närlarm; omgivningskontroll och porttelefoner;  samtalshjälpmedel vid neurologiska sjukdomstillstånd)

2015   Olika temadagar kring demens

sabrina.jansen@ptj.se