Diabetessjuksköterska

Sjuksköterska, grundutbildad
Kommun: Ale
Heltid
6 månader eller längre
Vanlig anställning

Om Praktikertjänst AB
Från Karesuando i norr, till Ystad i söder, och med verksamheter i fler än 200 kommuner är vi hela Sveriges välfärd. En av fem vårdpatienter går till någon av våra mottagningar – och en av tre tandvårdspatienter väljer oss. Vår affärsidé är att skapa förutsättningar för att vi som arbetar inom vården ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt – och skapa högsta värde för patienten. Det är vi som utför vården som gemensamt äger Praktikertjänst. Vår unika affärsmodell har funnits i snart 60 år, och innebär att företagets 1900 aktieägare själva arbetar i verksamheterna som läkare, tandläkare, tandtekniker, tandhygienister, fysioterapeuter, dietister, psykologer, psykoanalytiker/terapeuter, sjuksköterskor, barnmorskor och logopeder. Det gör oss till Sveriges största företag inom privat tandvård och hälso- och sjukvård. Koncernen omsätter cirka 10 miljarder kronor och har drygt 9 000 medarbetare. Inom koncernen ingår även femton dotterbolag, flera inom specialistvård.


Om Bohuspraktiken
Bohuspraktiken är en vårdcentral i Bohus centrum med cirka 5700 listade patienter. Vårdcentralens fokus ligger på hög tillgänglighet, kontinuitet och gott bemötande. Efter snart 10 år i vårdens tjänst står vi nu inför en förnyelseprocess och vill utveckla verksamheten tillsammans mot nya idéer.
Du blir en del av vår varma arbetsgrupp som utöver Dig består av distriktsläkare, ST- och AT-läkare, våra sjuk- och distriktssköterskor, tre teamsekreterare samt två psykologer. Bohus centrum ligger i södra Ale med närhet till Göteborg. Smidiga kommunikationer med bl.a. pendeltåg tar dig till Göteborg C på endast 13 min!


Arbetsuppgifter
Du kommer i första hand ansvara för Din diabetesmottagning. Du bedömer, behandlar och kallar dina patienter på kontroller och årsbesök självständigt och med ständig möjlighet till konsultation och uppbackning av våra läkare.
Därutöver finns det även utrymme för dig att ingå i teamet på övriga vårdcentralen. Där deltar du i det dagliga arbetet som sjuksköterska med bl.a. mottagningsarbete, telefonrådgivning och andra vanligt förekommande uppgifter som faller under distriktssköterskans ansvarsområden på en vårdcentral. Uppdraget är därför högst lämpligt för dig som söker variation och uppskattar att växla din breda kompetens för att kunna arbeta mot patienter i hela spektrat, men främst givetvis diabetesgruppen.
Vi har nära samarbete med vår fysioterapi och rehabenhet och driver tillsammans med dem ett projekt för att främja arbetet med diabetes. Det innebär att du som sjuksköterska har fria händer att skapa aktiviteter, program eller lärotillfällen för våra patienter att ta del av. Just nu har vi ex. startat med hälsopromenader - kul om just Dina idéer och kreativitet kan bidra till att driva arbetet med målgruppen framåt!


Övrig information
Tjänsten är ett vikariat på minst ett år men med möjlighet till förlängning. Intervjuer sker löpande, vänta därför inte för länge med Din ansökan!


Kvalifikationer
Vi söker dig som är en legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom diabetes. Vi ser gärna att du har arbetat med diabetes. Därutöver är tidigare vårdcentralsarbete inget krav men högst meriterande och en klar fördel för såväl Dig som för oss.


Personliga egenskaper
Du är kommunikativ och trygg i ditt möte med patienten, föräldrar och dina kollegor. Vi ser gärna att du är engagerad och gillar att engagera andra. Du fungerar i team och besitter förmågan att ställa om från en situation från en annan i en levande arbetsmiljö. Vi håller god ton mot varandra och vill vara en tillmötesgående och prestigelös arbetsgrupp för varandra och våra patienter.
Till dina främsta egenskaper hör: - förmåga att att arbeta i team - förmåga att prioritera - god problemlösningsförmåga - förmåga att arbeta effektivt

Arbetslivserfarenhet
Sjuksköterska, grundutbildad, erfarenhet efterfrågas (Krav)

Lön
Individuell lönesättning

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor
40 timmar per vecka. Tillträde: Enligt överenskommelse. Vikariat. Varaktighet: minst 12 månader.

Kontaktpersoner
Emilie Nyman Jacoby
emilie.nyman@ptj.se

 


Länk till annonsen på platsbanken:
https://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Platsbanken/annonser/8229124