Mentorstjänst för allmänspecialist

Mentorstjänst för allmänspecialist

Vi vill bidra till den framtida försörjningen av läkare genom att erbjuda attraktiva och konkurrenskraftiga placeringar för ST-, AT- och underläkare. Vi vill bygga en kunskapsbas för lärande och tillhandahålla högkvalitativ handledning och mentorskap för framtidens läkare. Vi befinner oss nu i startgroparna för att skapa ett nytt och unikt uppdrag - mentorskap - och söker någon som vill utveckla detta uppdrag tillsammans med oss!

Du blir en del av vår varma arbetsgrupp som utöver Dig består av två distriktsläkare, ST- och AT-läkare, våra sjuk- och distriktssköterskor, tre teamsekreterare samt två psykologer.

Bohus centrum ligger i södra Ale med närhet till Göteborg. Smidiga kommunikationer med bl.a. pendeltåg tar dig till Göteborg C på endast 13 min!

Arbetsuppgifter
Som allmänspecialist med mentorsuppdrag på Bohuspraktiken är Du en nyckelperson för kompetensspridning och handledning av våra utbildningsläkare.

Dina primära arbetsuppgifter är att handleda, vägleda och utgöra en grundpelare i allmänmedicinens kunskapsfält för ST-,AT- och underläkare. Du är ett stöd och föredöme för god vård och vetenskapligt arbetssätt.

Vi välkomnar och uppmuntrar idéer och tankar som bidrar till att skapa nya utbildningsmöjligheter genom exempelvis fallseminarier, workshops och auskultation - Du har fria händer att själv organisera, planera och driva din handledning och dina lärotillfällen utifrån din egenägda tidbok.

Vid intresse, har du även möjlighet att delta i den kliniska praktiken med sedvanligt mottagningsarbete.

Kvalifikationer
Du är legitimerad läkare och specialist i allmänmedicin med specialistbevis från socialstyrelsen.

Du har stor erfarenhet i din roll som allmänspecialist och förväntas vara driven och engagerad i att dela med dig av dina kunskaper i din mentors/handledarroll. Handledarutbildning är givetvis ett krav. Flytande flerspråkighet är meriterande.

Personliga egenskaper
Som mentor och handledare är din personlighet till stora delar även ditt verktyg! Du bör vara en skicklig kommunikatör och pedagog, såväl som en god lyssnare och ödmjuk i ditt möte med individen och kollegorna. Vi ser gärna att du är en öppen och prestigelös person som har förmågan att väcka nyfikenhet och engagemang.

Individuell lönesättning
20 timmar per vecka.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Tillsvidare med provanställning.

Intresserad?
Kontakta oss via
emilie.nyman@ptj.se