Frågor och svar

1. Varför har jag hål i tänderna fastän jag borstar två gånger varje dag?

Att borsta tänderna två gånger dagligen är jätteviktigt, men det finns ännu mer man kan göra. Rengöring mellan tänderna med till exempel tandtråd, mellanrumsborste eller tandsticka hjälper många. Vår tandhygienist visar dig gärna hur.

Det är också bra att tänka på vad du äter och dricker. Visst är det gott med en bulle till kaffet eller kanske lite läsk och en smörgås, men just det så kallade "småätandet" och framför allt sockerhaltiga saker är inte bra för tänderna.

Man kan stärka tänderna genom att använda fluor. Det finns många receptfria och bra alternativ på apoteket. Prata med oss så ska vi hjälpa dig att hitta det som passar dig bäst.

Med god rengöring, bra kost och fluor kommer du alltså långt!

2. Måste jag verkligen gå till tandläkaren?

Ja, det är en god idé. Även om du inte har tandvärk kan du ha hål i tänderna. Det är också bra att få regelbundna råd om hur du skyddar dina tänder bäst. För de flesta räcker det med en kontroll om året. Det kan i längden bespara dig både värk och dyra utgifter.

3. När kan jag senast omboka min tid utan att bli debiterad?

24 timmar innan räcker men ju tidigare vi får veta desto bättre. Då blir det enklare för oss att ge din tid till någon annan som behöver den.

Om man avbokar senare blir det svårt för oss att fylla luckan och vi måste då debitera.

4. Lagar ni med amalgam?

Nej, i dag finns det så många andra alternativ som både är starka och vackrare. Här har vi till exempel komposit och porslin att välja på.

5. Vilka betalningsalternativ har jag

Innan vi påbörjar en behandling berättar vi gärna vad det kommer att kosta.

Alla har rätt till en bra behandling. Tycker du att det blir för mycket att betala på en gång får du gärna diskutera delbetalning med oss innan vi börjar. Hos oss kan du betala både med kort och kontant.

6. När ska mitt barn gå till tandläkaren?

När du vill att ditt barn ska börja gå hos oss ringer du i förväg och meddelar barnets personnummer. Vi registrerar barnet i vårt patientsystem och sedan beställer du tid som vanligt.

Barntandvård är gratis till och med det år man fyller nitton år.

7. Vart kan jag vända mig när jag har besvär och min tandläkare är på semester?

Då är du välkommen till Cityakuten på Olof Palmes Gata 13 a,
tfn 010-601 02 01.

Cityakuten är ansluten till Praktikertjänst.

8. Hur hittar jag till Centrumtandläkarna?

För öppettider, vägbeskrivning samt kontaktuppgifter, se fliken Kontakt.