Covid-19

 

Information kring Covid-19 och rutiner och riktlinjer hittar du på webbsidan 1177.se.

Vaccinering

Vi följer Region Västerbottens riktlinjer för vaccinering mot Covid-19. Mer information om vaccinet och  vaccineringen finns på 1177.se

Boka tid

Om du är 18 år eller äldre och önskar boka tid för vaccinering kan du göra det på vilken hälsocentral du vill eller på Vaccinationscentrum i Skellefteå. På webbsidan 1177.se kan du se var och när när olika mottagningar har lediga tider. Du som är 65 år eller äldre kan även boka tid.

Boka tid på Citymottagningen

65 år och äldre
Du som är 65 år eller äldre bokar din tid via vår e-tjänst "Boka tid för vaccination mot Covid-19" på webbplatsen 1177.se.

18 - 64 år

Du som är mellan 18-64 år och önskar vaccinera dig mot covid-19 bokar i första hand tid via Mitt PTJ genom att använda sökrosaken "Covid-19-vaccination, boka tid".

Om du inte har möjlighet att själv boka tid via webbplatsen 1177.se eller Mitt PTJ ringer du mottagningen på 090 785 93 21 knappval 8. 

Pneumokock- och säsongsinfluensavaccin

Det går bra att vaccinera sig mot pneumocker eller säsongsinfluensa i samband med vaccinering mot Covid-19. Du behöver då uppge vilket ytterligare vaccin du önskar i samband med din bokning.

Plats

Vaccinering på Citymottagningen kommer ske i våra lokaler på Nygatan 19B. Tänk på att komma max 10 minuter för att undvika trängsel. 

Vaccinationsintyg

Mer information kring vaccinationsintyg finns på www.covidbevis.se.

Provtagning

Provtagningen av covid-19 för allmänheten är avslutad. Länets egenprovtagningar stänger och det går då inte längre att hämta kit för egenprovtagning. Det gäller alla utlämningsplatser inklusive hälsocentralerna i länet. Har du allvarliga symtom som feber eller svårt att andas ska du kontakta oss.