Fredrik Edfeldt Tandläkare

Leg . Tandläkare

Jag tog tandläkarexamen 1989 och har arbetat inom privattandvården sedan dess. Jag arbetar med all sorts behandling inklusive Implantat och kirurgi. Vid mer avancerad kirurgi samarbetar jag med oral kirurg Per Jesslén på Karlakliniken.

 

Jag har gått flera utbildningar inom bettfysiologi. Oftare än man tror ligger tandpressning eller gnissling bakom flera besvär i munnen och i huvud/nack området. Många gånger kan dessa besvär avhjälpas eller lindras med en adekvat utförd bettskena. Idag scannar vi tänderna vilket ger en mycket välpassande och komfortabel skena. Utformningen sker beroende på typen av besvär. Skenan tillverkas i industriellt processad PMMA.

 

Det område som jag tycker är roligast att arbeta med är estetisk tandvård. Har gått flera utbildningar inom området bland annat i USA och Tyskland . Jag samarbetar sedan länge med en oerhört skicklig tandtekniker, Per Ekblom, på P.lab. Som första tandtekniker i Sverige har han blivit ackrediterad av den största organisationen för estetisk tandvård i USA, AACD. Han erbjuder även möjlighet att via avancerade bildbehandlingsprogram kunna få en uppfattning om behandlingens slutresultat.

Vi utför även behandlingar mot snarkning, i dagsläget är vi inte anslutna till Landstinget men kan självklart hjälpa till ändå. De skenor vi använder är SomnoMed samt Silencor.

Sedan augusti 2017 har vi börjat ersätta konventionella avtryck vid protetik med digital scanning. Inget klet i munnen, perfekt för patienter med kväljningsreflexer.

Vårt mål är att kunna ge en optimerad personlig tandvård under trevliga och smärtfria förhållanden, vem har sagt att man inte ska skratta under ett tandläkarbesök?