Estetisk tandvård

bland kan man vara missnöjd med sina tänders utseende. Ofta är det gamla, större fyllningar som upplevs störande. Detta kan vi åtgärda med skalfasader eller porslinskronor. Vi har stor erfarenhet av båda dessa behandlingsformer.

Man kanske inte så gärna ler eftersom tänderna är missfärgade av kaffe, te, vin och rökning med mera. Idag finns det effektiva och skonsamma metoder för tandblekning och ett vackrare leende.Vi har nu också möjlighet att erbjuda Airflow. Airflow är en metod som ger dig renare och därmed vitare tänder utan att skada dem. Med Airflow tar vi bort missfärgningar från te, vin och tobak samt andra ytliga beläggningar.

Hur går det till?

En maskin som kan liknas vid en högtryckstvätt för tänderna blåser en tunn stråle av komprimerad luft kombinerad med ett saltpulver som blästrar bort fläckar på tänderna. Tänderna bleks inte, men missfärgningar och beläggningar går bort. Behandlingen tar ca 30 minuter och är helt smärtfri. Resultatet håller från 6 månader upp till ett år.

Inman Aligner

Snabba resultat med Inman Aligner.

Inman aligner är en ny metod för snabb tandreglering. Behandlingen tar mellan 6–16 veckor till skillnad från vanlig tandreglering som vanligtvis tar mellan 1 och 2 år.  Andra fördelar är att skenan man behandlar med går att ta av när man man t.ex äter eller man har något viktigt möte då man inte vill ha skenan i munnen.

Som vuxen låter en tandreglering med "räls" oftast inte så roligt. Nu finns alltså möjligheten att i vissa fall slippa detta och med hjälp av Inman Aligner få ett snabbt och bra resultat.

Att välja tandreglering görs ibland av enbart estetiska skäl men kan också utföras av funktionella skäl. Är det mycket trångt mellan tänderna är det svårare att hålla rent och konsekvensen är att det är lättare att få hål, tandköttet kan bli inflammerat och bettfunktionen kan i vissa fall påverkas.

Tidigare var man alltså tvungen att ha en fast tandställning lång tid eller att göra skalfasader på i övrigt friska tänder.

Med Inman Aligner (som kallas det största som hänt estetisk tandvård sedan skalfasaden) kan man alltså både snabbare och skonsammare åtgärda mindre trångställningar.

Inman Aligner är en modern avtagbar tandställning som flyttar tänderna snabbt och billigare än andra alternativ. Den består av dubbla fjädrande bågar som med ett milt tryck rätar ut tandbågen. Behandlingen gör inte ont, är mycket säker och effektiv.

Välkommen att ringa för en estetisk konsultation.

 

Mer information

Mer information om estetisk tandvård hittar du på