Start

Välkommen till din vårdcentral

VACCINATION MOT COVID

 

AKTUELLT 

Om du är mellan 18 och 59 år, utan sjukdomar som enligt Folkhälsomyndigheten ökar risken för att bli allvarligt sjuk, och vill boka tid för vaccination mot covid-19 gör du det via  denna länk.

 

Information kring Covid-vaccination finns här:

- Folkhälsomyndigheten: Till dig som vaccinerar dig mot covid-19

- Folkhälsomyndigheten: Vaccination mot covid-19

- 1177: Om vaccin mot covid-19

- Region Skåne: Vaccination mot covid-19


Vid oklarhet/frågor vill vi helst att du kontaktar oss via vår digitala onlinetjänst "Mitt PTJ", länk finns här ovan på vår hemsida

Intyg om Covidvaccination

Primärvården skriver EJ intyg för att bevisa att man vaccinerat sig mot Covid. Det går alltså ej att kontakta Hälsocentralen för att få ett intyg. 

Du som är frisk och ska resa utomlands behöver ett reseintyg. Du kan kontakta ett privat företag som erbjuder testning och intyg. Läs mera på 1177

EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis) är en kommande kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis öppnar den 1 juli. Senast den 12 augusti går det också att hämta bevis på negativt covid-19-test och bevis på tillfrisknande via tjänsten Covidbevis. Läs mera om tjänsten här.

 

VIKTIG INFORMATION GÄLLANDE CORONAVIRUSET

- Patienter med symptom på luftvägsinfektion, exempelvis hosta, snuva, feber och halsont, bör avstå från planerade mottagningsbesök eller Lab-provtagning.
Istället var god och ta kontakt med Hälsocentralen, BVC, BMM per telefon eller Mitt PTJ för rådgivning.
Det gäller även lindriga symptom.

- Patienter bör inte besöka Hälsocentralen om man har nyinsjuknat i dessa symptom, tag istället kontakt med oss via telefon eller Mitt PTJ. 
- Patienter kan också kontakta det nationella informationsnumret 113 13 för information om coronaviruset. De svarar på frågor som inte är symptomrelaterade.
- Det är viktigt att följa händelseutvecklingen gällande rekommendationerna

Region Skåne har självtest för dig som misstänker att du har Covid-19 eller misstänker att du har haft Covid-19. Bokas via 1177, se länkar nedan.
Länk till 1177 Självtest 

Frågor och svar om självtest för covid-19

Antikroppstest för dig som varit sjuk tidigare

 

Nu kan du även träffa oss online.

Läs mer och besök vår digitala mottagning här

 

Här finns allt du kan förvänta dig av en välfungerande vårdcentral.

För mer information, titta under respektive mottagning i menyn ovan.