Aktuellt

Dr Maja Westbergh har slutat. Dr Johan Estberg, erfaren allmänläkarspecialist, börjar den 15 april och de patienter som varit listade hos dr Westbergh kommer att överföras till honom.

_______________________________________________________________________

Information om listning

Det har kommit till vår kännedom att ett flertal av våra patienter på senare tid, mer eller mindre medvetet, listat om sig på digital vårdgivare som nu även etablerar sig med "fysiska vårdcentraler". För dig som patient medför omlistningen tyvärr att du inte längre kan söka vård hos oss vilket flera inte varit medvetna om.

Vill du som patient fortsätta att komma till oss behöver du dessvärre ställa dig i kö för att bli listad igen. Väntetiden är för närvarande cirka 4 månader.

__________________________________________________________________________

VIKTIG INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUS!


Drop in-mottagningen till läkare och mottagningssjuksköterskor håller stängt tillsvidare!


Vi erbjuder nu telefonbokade akuta tider på morgonen mellan 8.30 – 10.00.


Klockan 8.00 -17.00 kan du ringa våra sköterskor för rådgivning eller tidsbokning.


OBS! Du får inte gå in på mottagningen om du har förkylningssymtom. Ring först mottagningssköterskan eller 1177 och rådgör.


Har du förkylningssymtom eller annan åkomma och förkylningssymtom som du behöver söka för, kommer vi att undersöka dig i separat del av mottagningen.


Tänk också på att helst komma en person till mottagningen, om du har barn eller annan anledning finns så kan max en person medfölja.


Även drop-in provtagning på lab håller stängt till vidare. Du får istället boka tid för provtagning genom att ringa vår telefonsköterska 08-462 25 00 alternativt ringa direkt till lab vardagar 14.00-14.30 på telefon 08-462 25 08.


Coronavirus/covid19 - Behöver jag ringa vården?
Självskattningstest: https://corona.sll.se/


Viktiga telefonnummer:


• Ring 113 13 för allmänna frågor om covid-19.


• Om du inte klarar dig med egenvård i hemmet ska du ringa telefonnummer 1177 för sjukvårdsrådgivning.


• Vid livshotande tillstånd ring 112.

_______________________________________________________________________

Väntelista till mottagningen

För närvarande kan vi inte ta emot/lista fler patienter på mottagningen. Det beror på att vi har nått taket för vad vi kan klara med bibehållen hög kvalitet . Det finns en väntelista som du är välkommen att anmäla dig till. Lämna in en listningsblankett i receptionen så skickar vi brev till dig när du blivit listad på mottagningen.

______________________________________________________________________

Vi är en kontantfri mottagning - bättre både för miljön och säkerheten.

_______________________________________________________________________

Vi använder oss av journalsystemet Take Care. Detta innebär för dig som patient följande:

Du själv behöver inte göra någonting. Inte nu. Men nästa gång du har kontakt med vården, kan läkaren eller annan vårdpersonal fråga dig om ditt samtycke till att ta del av dina journaluppgifter.
Du har rätt att stå utanför sammanhållen journalföring. Då ansvarar du själv för att informera om vad vårdpersonalen behöver veta för att kunna ge dig god och säker vård.
På webbplatsen 1177.se/sammanhallen-journalforing finns all information samlad. Besök den för att får svar på de frågor du kanske har. Här kan du också se när din vårdgivare planerar att börja använda sammanhållen journalföring.

_______________________________________________________________________

Hammarby Sjöstads Barnmorskor ingår även i vår verksamhet. För dig som är gravid, drop in-mottagning för preventivmedelsrådgivning mm. OBS! Barnmorskornas drop in är också inställd - ring och boka tid.

Se mer under fliken Vår verksamhet - barnmorska 
eller hemsidan: www.hammarbysjostadsbarnmorskor.se

________________________________________________________________________

För receptförnyelse kontakt via 1177.se