Om oss

Vi som arbetar på mottagningen är väl sammansvetsade och alla är, på ett eller annat sätt, delaktiga i behandlingen. Detta säkerställer en kontinuitet och omsorg i din behandling.

Kliniken startades av 1997 av tandläkare Per Larsson (m.fl.) och alla patienter som följt Per genom åren kan vara trygga med att samma höga standard som Per arbetat fram kommer vara rådande på Helsingborgstandläkarna även framöver.

Vi utför kosmetisk/estetisk tandvård, implantat och allmäntandvård. Det innebär att kliniken tar god hand om patienter i alla åldersgrupper, allt från de med inga eller enkla behandlingsbehov till patienter med mer avancerade behov.

Som tandsköterska är man med i behandlingarna för att göra den så smidig och bra som möjligt. En tandsköterska utför också en del egna behandlingar som: lättare akutbesök, blekningsbehandling och så tar man tandsten som är synlig ovanför tandköttskanten, antingen i samband med undersökningar eller vid behov.

Välkommen till tandläkare Eddie Nilsson.

Eddie

Eddie

Leg. Tandläkare

Eddie tog sin tandläkarexamen 2013 och har sedan dess fortsatt utbilda sig för att ligga i framkant när det gäller nya tekniker, tekniker som gör behandlingen smidigare och bättre för dig som patient. Eddie är medlem i Sveriges Privattandläkarförening och Swedish Academy of Cosmetic Dentistry (SACD).

Amanda

Amanda

Tandsköterska

Tandsköterska sedan 2012. Amanda kan med sin erfarenhet oftast bedöma och rådgöra kring behandlingar innan tandläkaren kommer. Amanda ger ett tryggt och proffsigt omhändertagande och lättar upp behandlingarna med sin positiva attityd. 

Julia

Julia

Tandsköterska

Tandsköterska sedan 2014. Började jobba hos oss hösten 2020 då hon tog över efter Lotta, numer glad pensionär. Julia är driftig och har en tydligt empatisk framtoning som gör även de mer nervösa lite lugnare under behandlingarna. 

Emma

Emma

Tandsköterska

Tandsköterska sedan januari 2019. Hon gjorde sin sista praktik under utbildningen hos oss och jobbar nu som vikare för Amanda. Emma har snabbt blivit en kompetent tandsköterska och assisterar med enkelhet under klinikens alla behandlingar. 

Ann-Louise

Ann-Louise

Receptionist

Ann-Louise är oftast den första personen på mottagningen du möter och kommer i kontakt med via telefon eller mejl. Ann-Louise är utbildad tandsköterska och har därför väldigt bra koll på behandlingarna och hur det kan komma att kännas för dig som patient. Som receptionist arbetar Ann-Louise med att tillgodose önskemål på tider och med att försöka hitta en lucka åt den som ringer akut. Ann-Louise har en central roll i hur man som patient kan planera sina besök. 

Lena

Lena

Leg. Tandhygienist

Lena är vår tandhygienist som också har en teknisk ådra när det gäller att fixa med IT-klurigheter. Som tandhygienist arbetar Lena förebyggande och behandlar tandlossningssjukdom (parodontit). Det innebär att man kan få träffa Lena av olika anledningar. Har man fått gjort en mer avancerad behandling med t.ex. implantat är det en god idé att undersökas regelbundet av Lena då tandköttet kring implantat är lite känsligare än runt de egna tänderna. Om man har lite mer tandsten eller tandsten på svåråtkomliga ställen så behöver man också gå till tandhygienisten. Det gäller även när man har utvecklat en tandlossningssjukdom då man ofta behöver gå en till flera gånger per år under en längre tid.