Information om Covid-19

Beslut har fattats om skärpta allmänna råd pga smittspridning i samhället. 

Läs mer information från Folkhälsomyndigheten här

Den ökade risken för smittspridning i samhället gör att vi rekommenderar alla som har symtom såsom feber, halsont, hosta eller snuva att hålla sig hemma, undvika folksamlingar och sjukvårdsinstanser. Om du blir sjuk och tror att du behöver söka sjukvård så kontakta vårdcentralen via PTJ24 eller telefon.

Drop-in mottagningen är stängd för patienter med ovan nämnda symtom och vi kommer vid behov istället att erbjuda ett bokat besök.

Vi erbjuder videobesök för uppföljningar till samtliga personalkategorier.

När vi har stängt på kvällar och helger hänvisar vi till rådgivning via 1177.

Har du blir förkyld eller får minsta besvär skall och har ett bokat besök till vårdcentral /UPH eller rehab så skall detta avbokas alternativt ombokas till videobesök.

Vid allmänna frågor om Covid-19 hittar du information på Folkhälsomyndighetens hemsida och hos 1177 Västra Götaland. Du kan också ringa 113 13 som är bemannat dygnet runt.

Sveriges Kommuner och Landsting har ställt samman Stödlista för psykisk hälsa i kristid

För att läsa mer kring de förhållningsregler till hushållskontakter till person med covid-19 som finns i Västra Götalandsregionen kan du klicka här.

Provtagning  under helgerna:  

26 december och 2 januari har vi öppet för provtagning av Covid-19. Tid måste bokas och det gör du via länk här på hemsidan.