Välkommen till Kneippentandläkarna!

Hos Kneippentandläkarna i Norrköping sätter vi alltid dig som patient i fokus och strävar efter att ge tandvård med hög kvalitet och ett personligt bemötande. Oavsett om du har ett litet eller ett stort tandvårdsbehov utarbetar vi en personlig behandlingsplan. För oss är alla patienter viktiga.

Vår mottagning ligger på Kneippgatan 4 och vi erbjuder allt från allmäntandvård, implantat och kirurgi till estetisk tandvård. Hos oss blir du kallad regelbundet, eller så kan du höra av dig när du har behov.

Utfällbar lista

Inför besöket

Att besöka tandläkaren är något som de flesta gör regelbundet. Trots det kan många känna en viss oro inför besöket. För att du som patient ska få en så bra upplevelse som möjligt har vi här samlat några saker som kan vara bra att tänka på.

Innan du besöker tandläkaren

Många känner obehag och rädsla för att gå till tandläkaren, berätta för oss att du känner obehag så gör vi allt för att ditt besök ska bli behagligt. Glöm inte att vi är till för dig och vill att du ska uppleva besöket positivt. Skriv gärna ner frågor du har innan besöket så att du inte glömmer bort något viktigt du vill ta upp.

Bra att ta med till tandläkaren

Om du har bettskena eller liknande ska du ta med den vid varje besök, dels för att våra tandläkare vill kontrollera att den fungerar och dels för att kunna anpassa ny behandling. Om du äter mediciner, ta med din medicinlista. Är du allergisk mot något, är det viktigt att du talar om det. Tänk på att andra patienter kan vara allergiska, undvik starka dofter och lämna husdjur hemma. Det kan vara skönt att borsta tänderna på mottagningen, vi bjuder på engångstandborste och tandkräm.

Andra bra tips

Kom i god tid. Du slipper stressa och kan få en stund att varva ner. Om du vet att du ska få bedövning, kan det vara bra att du äter före besöket. När en tand tas bort ska du undvika att äta och dricka två timmar efteråt. Vid omfattande behandlingar är det bra att ta reda på vad du kan förvänta dig för resultat, vilka risker behandlingen medför, vad det kommer att kosta och hur du ska betala, vilka garantier som gäller, hur du ska se till att det håller och att du inte får problem i framtiden.

Parkering

Det finns parkeringsplatser mot betalning på gatan utanför kliniken. Kommunens taxa är 10:-/ timme. Parkeringsautomaterna tar kontant-, kort- eller SMS-betalning.

 

Vad kostar det?

Hos oss finns en prislista som du kan ta del av. Där kan du se priset för olika åtgärder och den eventuella ersättning du får genom tandvårdsstödet. Vi lämnar alltid ett kostnadsförslag efter undersökningen inför större behandlingar. Vi ser gärna att du betalar med kort. Vid fakturering tillkommer en avgift på 45:-. Barn och ungdomar har gratis tandvård t.o.m. 19 år.

Tandvårdsersättning - skydd mot höga kostander

Kostnader upp till 3 000 kronor av referenspriset (grunden för beräkning av det statliga tandvårdsstödet) får du betala själv, men du kan använda det allmänna tandvårdsbidraget som delbetalning. För kostnader på 3 001-15 000 kronor av referenspriset får du 50 procents ersättning. För kostnader över 15 000 kronor av referenspriset får du 85 procents ersättning.

Kosmetisk tandvård

Det statliga tandvårdsstödet är tänkt till tandvård som gör dig fri från smärta och sjukdomar. Att du kan du äta, tala och tugga, samt bidra till ett godtagbart utseende. Om du däremot vill ha en annan typ av behandling får du betala den tillkommande kostnaden själv. Kosmetisk tandvård ingår exempelvis inte i det statliga tandvårdsstödet.

 

 

Här jobbar vi!

Bild: Monica Nguyen

Monica Nguyen

🔵 Leg. tandläkare‎‎‎‎‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎‎‎‎𝗞𝗹𝗶𝗻𝗶𝗸𝗰𝗵𝗲𝗳

Bild: Fredrik Holmqvist

Fredrik Holmqvist

🔵 Specialisttandläkare ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎‎ ‎𝗞ä𝗸𝗸𝗶𝗿𝘂𝗿𝗴𝗶

Bild: Martina

Martina

🔵 Leg. tandläkare

Bild: Mariette Strehlin

Mariette Strehlin

🟡 Leg. tandhygienist

Bild: Karin

Karin

🟡 Leg. tandhygienist

Bild: Lotta

Lotta

🟣 Tandsköterska

Bild: Ann-Louise

Ann-Louise

🟣 Tandsköterska

Bild: Erika Johansson

Erika Johansson

🟣 Tandsköterska

Bild: Anna Bjur

Anna Bjur

🟣 Tandsköterska