Nyheter

Influensavaccinering med början den 3 november 2020

Vi erbjuder bokade tider samt även vissa kvällstider för vaccinering av årets influensa, vänligen kontakta sjuksköterska för tidsbokning på telefon 018-617 68 70. Vänligen ha kortärmad tröja/skjorta vid besöket, detta för att underlätta. Vi kommer ej att ha drop-in för influensavaccinering i år på grund av Coronapandemin. 

Onsdag den 4:e november (kl. 17.00 - 20.30)
Torsdag den 5:e november (kl. 17.00 - 20.30)
Tisdag den 10:e november (kl 17.00 - 20.30)

Parkering

Då det under byggtiden kommer att vara litet svårt med parkering, trots att vi hyr parkeringsplatser av hyresvärden, är det bra om man är ute i god tid innan besök till oss. Våra parkeringsplatser är märkta med Knivsta Läkargrupp. 


Glädjande nyheter -
29 juli, 2020

Vi är så glada att få meddela att vi har skrivit kontrakt med vår hyresvärd Sisyfos om att få stanna kvar i nuvarande lokaler samt även utöka med mer yta på gatuplanet! Renovering av byggnad och stammar kommer att ske med start under hösten. Det kommer alltså att vara hantverkare och buller i området, men vi fortsätter att hålla verksamheten öppen. Önskar er förståelse för de olägenheter som kan uppstå under renoveringsarbetet! Det har bedrivits sjukvård i området under 105 år och detta får nu fortgå med Knivsta Läkargrupp på Margaretahemmet!

/ Monika Leissner, Verksamhetschef

 
Uppdaterad information om provtagning för Covid-19

Nu kan du som tror att du haft en Covid-19 infektion testa dina antikroppar hos oss. Du bokar en tid via 1177. Viktigt är att du skall vara fri från både luftvägssymptom och feber när du genomför provtagningen. Detta för att minska risk för smittspridning. Provsvaren kan du själv läsa på 1177 efter några dagar. Vid positivt resultat kommer du att bli kontaktad av oss. Antikroppstestet kostar utefter regionens bestämmelser 200 kr. Avgiften ingår inte i högkostnadskyddet och frikort gäller dessvärre ej. 

/Personalen, Knivsta läkargrupp

 
Det är av största vikt att alla besök till mottagningen bokas och på förekommen anledning vill vi nu påminna om detta. Alla besök måste bokas och det görs enklast på telefon 018-617 68 70 - varmt välkomna att höra av er!

På grund av Covid-19/Corona kan det vara något längre väntetider än vanligt - vi hoppas på er förståelse.

Knivsta läkargrupp, Praktikertjänst, arbetar enligt Folkhälsomyndighetens och smittskyddsenhetens rekommendationer och riktlinjer

Vi har bara bokade besök på vårdcentralen till läkare, sjuksköterska, provtagning, vaccination, sjukgymnast, dietist, psykolog, kurator och BVC. Vi har ingen drop in. Man kan även boka ett digitalt besök som sker via telefon och dator. De som bokas skall vara fria ifrån luftvägssymtom för att komma in på vårdcentralen. De patienter som uppvisar några som helst luftvägssymtom bokas utanför vårdcentralen där vi tar emot i ett yttre undersökningsrum som är skyddat av ett tält med trägolv och värme. När vi tar prover på dessa patienter eller undersöker dem så använder vi full skyddsutrustning enligt riktlinjer med munskydd, visir och täckande förkläde samt handskar. Personal som arbetar är noga med att inte gå till arbetet om de uppvisar några luftvägssymtom så man arbetar bara om man känner sig frisk. Detta enligt riktlinjer ifrån myndigheter.

Ta hand om er önskar personalen på Knivsta läkargrupp via Monika Leissner verksamhetschef

Information om Corona

Provtagningen för pågående covid-19 (PCR) är avgiftsfri och utförs vid särskilda provtagningsstationer. Stationerna finns vid Kungsgärdets vårdcentral i Uppsala, Husläkarcentrum i Enköping samt vid Östhammars och Tierps vårdcentrum. Man bokar själv tid genom att logga in med e-legitimation på 1177.se.

Om ni inte har möjlighet att ta er till ovan nämda provtagningsstationer är ni välkomna att kontakta 1177 eller vår mottagning på tfn 018-6176870 för tidsbokning för eventuell provtagning. 

❗️Information om Covid-19, Coronavirus! ❗️ Pga rådande läge i landet har flera vårdcentraler valt att ta bort möjligheten för drop-in. Detta gäller även Knivsta Läkargrupp. Ingen patient är välkommen in om man inte har en bokad tid på mottagningen. För att minska smittspridning av Covid-19 har vi fr o m den 16 april, 2020, pausat vår drop-in för provtagning gällande patienter som kommer med remiss från t ex Akademiska sjukhuset eller andra vårdenheter. Ni måste ringa till våra sjuksköterskor på tfn 018-6176870 för samtal om hälsotillstånd innan och boka tid för provtagning.

Känner du oro eller har funderingar kring Coronaviruset ska du ringa 113 13. Är du sjuk och misstänker att du själv att du har blivit drabbad av Coronavirus måste du ringa 1177.

För kontinuerlig uppdatering/information rörande Coronaviruset/Covid-19 vänligen se Folkhälsomyndighetens hemsida: https://www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/kontakta-oss/

OBS! Under dessa corona-tider har vi ingen drop-in hos sjuksköterskor, för provtagning eller för vaccinering. Allt måste bokas via telefon på nummer 018-6176870.

 
Personal

Vi hälsar AT-läkare Linda Massoud välkommen till oss. Linda börjar hos oss idag den 2020-09-21 och kommer att vara här i ett halvår. Linda kommer närmast från Akademiska sjukhuset, Uppsala.

Vi hälsar fysioterapeut Magdalena Lindroth välkommen till oss. Magdalena kommer att vikariera för fysioterapeut Åsa Mellblom då hon är föräldraledig. Magdalena finns på plats från och med den 2020-11-02 till  december månad år 2021.

Vi tackar AT-läkare Tobias Silfverswärd som tjänstgjort hos oss i ett halvår och önskar lycka till med framtida uppdrag.


Provtagning på laboratoriet

Vi ser gärna att äldre personer kommer för provtagning från kl.08.00 på morgonen och  yngre personer litet senare på förmiddagen för att begränsa att unga och gamla är på mottagningen samtidigt, tack för visad hänsyn och förståelse!
 

Laboratoriet

Under hösten utökar vi på tisdagar våra öppettider på morgonen för lab! Detta gäller endast ordinerad provtagning av läkare. Vi gör detta på prov med början tisdagen den 1 oktober, det vill säga att vi slår upp portarna redan klockan 07.15! Observera att detta endast gäller lab!! Alla andra ärenden får som vanligt vänta till kl 08:00.


Tidsbokning via 1177


Nu går det att boka tid till sjukgymnast/fysioterapeut, dietist samt till sjuksköterskor/undersköterskor via 1177! Till sjuksköterskor/undersköterskor kan man boka tid för blodtrycksmätning, stygntagning och öronspolning. Välkomna!

Mindfulness-grupp - inställd på grund av Coronapandemi

Välkommen att boka tid för mindfulness! Bokning sker via telefon på tfn 018-617 68 70!

Stresshantering - inställd på grund av Coronapandemi

Nya tillfällen kommer till hösten 2020!

Patientenkäten - 3:e plats i region Uppsala och 15:e plats i hela Sverige!

Vi tackar våra patienter för fortsatt högt förtroende! Knivsta läkargrupp visar åter toppresultat i SKR nationella patientenkät som genomfördes hösten 2019!

Våra patienter uppger till 93,1% som helhet att dom är nöjda med Knivsta läkargrupp! Detta skall jämföras med snittet för Uppsalas läns drygt 41 vårdcentraler vilket ligger på 81%. 

Faktorer som man har kartlagt via slumpvis utvalda patienter berör primärvårdens förmåga att erbjuda helhetsintryck, emotionellt stöd, delaktighet, respekt, kontinuitet, information och tillgänglighet.

Vi är mycket glada att våra patienter ger oss så fin feedback och vi jobbar fortsatt aktivt med att erbjuda en god primärvård till våra patienter!

Vänligen klicka på bifogad länk för att se Knivsta Läkargrupps resultat. 

För ytterligare information gällande SKR:s patientenkät, vänligen klicka på bifogad länk.


Träning under handledning av fysioterapeut/sjukgymnast i träningslokal

För att ta del av ovan nämnda kan du boka tid till någon av våra fysioterapeut/sjukgymnast som ordnar tid på tisdagseftermiddagar i träningslokal. För frågor vänligen ring vår sjuksköterska.

Artrosskola - inställd på grund av Coronapandemi

Vår sjukgymnast har börjat med artrosskola fr o m i höst. Boka en tid hos henne och du delas sedan in i grupp som passar. Det gäller artros i höft och knä.

Vill du lära dig mer om hur du kan påverka din hälsa?

Knivsta Läkargrupp välkomnar dig till en kostnadsfri informationsträff om hur du kan påverka din hälsa. Anmälan gör i receptionen på Knivsta Läkargrupp eller per telefon. När vi har tillräckligt många anmälda till detta återkommer vi med datum.

Rökavvänjning/alkoholavvänjning

Vi kan härmed erbjuda akupunktur mot rök- och alkoholberoende. Detta utförs av distriktsläkare Anna Yu, enligt NADA-metoden som tillämpas på bl a Karolinska sjukhuset och Akademiska sjukhuset. Även dietist Karin Jonsson tar emot patienter för rökavvänjning.

Sköterska Linda Astner och dietist Karin Jonsson, som båda är diplomerade tobaksavvänjare, tar också emot patienter på enskilda motiverande samtal för rökavvänjning. Tid för detta bokas per telefon via våra sjuksköterskor.