Nyheter

Vi fyller 10 Ă„r! 🎈🎊 ♄

"Stabilitet, kontinuitet, arbetsglÀdje och kvalitet i vÄrden. Tack all personal för ert fantastiska arbete och tack alla patienter för ert förtroende." / DistriktslÀkare och verksamhetschef Monika Leissner

PÄ grund av jubileet har vÄrdcentralen stÀngt fredagen den 2019-11-08. Under denna dag hÀnvisar vi alla akuta patienter till NÀrakuten eller Akademiska Sjukhuset.

Influensavaccinering

Vi börjar vaccinera mot Ärets influensa tisdagen den 2019-11-19.

Laboratoriet

Under hösten utökar vi pÄ tisdagar vÄra öppettider pÄ morgonen för lab! Detta gÀller endast ordinerad provtagning av lÀkare. Vi gör detta pÄ prov med början tisdagen den 1 oktober, det vill sÀga att vi slÄr upp portarna redan klockan 07.15! Observera att detta endast gÀller lab!! Alla andra Àrenden fÄr som vanligt vÀnta till kl 08:00.

Tidsbokning via 1177


Nu gÄr det att boka tid till sjukgymnast/fysioterapeut, dietist samt till sjuksköterskor/undersköterskor via 1177! Till sjuksköterskor/undersköterskor kan man boka tid för blodtrycksmÀtning, stygntagning och öronspolning. VÀlkomna!

Litet sommarinformation

Mottagningen och laboratoriet Àr öppet som vanligt under sommaren, dock har vi inte drop-in för vaccination, det gÄr att boka tid för detta pÄ telefon 018-617 68 70. Vi öppnar Äter vaccinations-drop-in:en den 2019-08-13.


Mindfulness-grupp

VÀlkommen att boka tid för mindfulness! Bokning sker via telefon pÄ tfn 018-617 68 70!

Telefonsystem

DÄ vi fÄtt vetskap om att mÄnga ringer pÄ fel telefonnummer vill vi bara pÄminna om det nya telefonnumret som Àr: 018-617 68 70!

PatientenkÀten

Vi tackar vÄra patienter för fortsatt högt förtroende! Knivsta lÀkargrupp visar Äter toppresultat i SKL nationella patientenkÀt som genomfördes hösten 2017!

VÄra patienter uppger till 94,3% som helhet att dom Àr nöjda med Knivsta lÀkargrupp! Detta skall jÀmföras med snittet för Uppsalas lÀns drygt 45 vÄrdcentraler vilket ligger pÄ 80,6%. Undersökningen publiceras inom kort via Nationella patientenkÀten, Sveriges landsting och regioner i samverkan.

Faktorer som man har kartlagt via slumpvis utvalda patienter berör primÀrvÄrdens förmÄga att erbjuda helhetsintryck, emotionellt stöd, delaktighet, respekt, kontinuitet, information och tillgÀnglighet.

Vi Àr mycket glada att vÄra patienter ger oss sÄ fin feedback och vi jobbar fortsatt aktivt med att erbjuda en god primÀrvÄrd till vÄra patienter!

Knivsta LÀkargrupp Àr pÄ 12:e plats av drygt 1000 vÄrdcentraler i hela Sverige vad gÀller nöjda patienter i patientenkÀt och kvalitet!

VÀnligen klicka pÄ bifogad lÀnk för ytterligare information.

Lokaler

Vi har renoverat mottagningen med nya ytskikt, nytt sjuksköterskerum samt nya möbler. Allt för en sÄ trivsam och funktionell miljö för vÄra patienter samt medarbetare, detta dÄ vi har hyreskontrakt förlÀngt till och med september 2021!

Personal

Vi hĂ€lsar underlĂ€kare Malin Helin vĂ€lkommen till oss. Hon kommer att finnas pĂ„ mottagningen frĂ„n den 2020-01-20 tills i slutet av april mĂ„nad. Hon har precis avslutat sin lĂ€karutbildning pĂ„ Uppsala Universitet och kommer att vikariera för AT-lĂ€kare Ellen Pourassad som för nĂ€rvarande Ă€r förĂ€ldraledig.


TrÀning under handledning av fysioterapeut/sjukgymnast i trÀningslokal

För att ta del av ovan nÀmnda kan du boka tid till nÄgon av vÄra fysioterapeut/sjukgymnast som ordnar tid pÄ tisdagseftermiddagar i trÀningslokal. För frÄgor vÀnligen ring vÄr sjuksköterska.

Artrosskola

VÄr sjukgymnast har börjat med artrosskola fr o m i höst. Boka en tid hos henne och du delas sedan in i grupp som passar. Det gÀller artros i höft och knÀ.

Vill du lÀra dig mer om hur du kan pÄverka din hÀlsa?

Knivsta LÀkargrupp vÀlkomnar dig till en kostnadsfri informationstrÀff om hur du kan pÄverka din hÀlsa. AnmÀlan gör i receptionen pÄ Knivsta LÀkargrupp eller per telefon. NÀr vi har tillrÀckligt mÄnga anmÀlda till detta Äterkommer vi med datum.

RökavvÀnjning/alkoholavvÀnjning

Vi kan hĂ€rmed erbjuda akupunktur mot rök- och alkoholberoende. Detta utförs av distriktslĂ€kare Anna Yu, enligt NADA-metoden som tillĂ€mpas pĂ„ bl a Karolinska sjukhuset och Akademiska sjukhuset. Även dietist Karin Jonsson tar emot patienter för rökavvĂ€njning.

Sköterska Linda Astner och dietist Karin Jonsson, som bĂ„da Ă€r diplomerade tobaksavvĂ€njare, tar ocksĂ„ emot patienter pĂ„ enskilda motiverande samtal för rökavvĂ€njning. Tid för detta bokas per telefon via vĂ„ra sjuksköterskor.