Nyheter

Influensavaccinering med början den 3 november 2020

Vi erbjuder bokade tider samt även vissa kvällstider för vaccinering av årets influensa, vänligen kontakta sjuksköterska för tidsbokning på telefon 018-617 68 70. Vänligen ha kortärmad tröja/skjorta vid besöket, detta för att underlätta. Vi kommer ej att ha drop-in för influensavaccinering i år på grund av Coronapandemin.

Ombyggnation hösten 2020 – våren 2021

Parkering

Tyvärr är det färre platser tillgängliga i området under byggtiden. Normalt finns det uppmärkta parkeringsplatser bakom huset, men nu under ombyggnationen så är dessa endast avsedda för handikappade och ambulans. Istället finns nu parkeringar på framsidan av huset som är uppmärkta med Knivsta Läkargrupp och som är till för besökare till oss.

Knivsta Läkargrupp har kontinuerligt samtal med hyresvärden för att efterfråga att det finns tillräckligt med platser.

Vi rekommenderar att besökare är ute i extra god tid för att hitta en parkeringsplats. Våra platser är märkta med Knivsta Läkargrupp. 

Verksamheten

Knivsta Läkargrupp håller verksamheten igång under byggtiden.

Renovering av byggnad och stammar kommer att ske i huset. Vi vill i förväg be våra besökare om ursäkt för de olägenheter som kan uppstå under renoveringen! Vi hoppas på er förståelse.

Nya rutiner till följd av Corona

Det är av största vikt att alla besök till mottagningen bokas och på förekommen anledning vill vi nu påminna om detta. Alla besök måste bokas och det görs enklast på telefon 018-617 68 70 - varmt välkomna att höra av er!

På grund av Covid-19/Corona kan det vara något längre väntetider än vanligt - vi hoppas på er förståelse.

Knivsta läkargrupp, Praktikertjänst, arbetar enligt Folkhälsomyndighetens och smittskyddsenhetens rekommendationer och riktlinjer

De patienter som uppvisar några som helst luftvägssymtom bokas utanför vårdcentralen där vi tar emot i ett yttre undersökningsrum som är skyddat av ett tält med trägolv och värme. När vi tar prover på dessa patienter eller undersöker dem så använder vi full skyddsutrustning enligt riktlinjer med munskydd, visir och täckande förkläde samt handskar. Personal som arbetar är noga med att inte gå till arbetet om de uppvisar några luftvägssymtom så man arbetar bara om man känner sig frisk. Detta enligt riktlinjer ifrån myndigheter.

Corona – rutiner vid symtom

Avstå besök på mottagningen

Knivsta läkargrupp, Praktikertjänst, arbetar enligt Folkhälsomyndighetens och smittskyddsenhetens rekommendationer och riktlinjer.

För kontinuerlig uppdatering/information rörande Coronaviruset/Covid-19 vänligen se Folkhälsomyndighetens hemsida:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/kontakta-oss/

När du har luftvägssymtom är det av allra största vikt att du avstå besök inne på mottagningen!

Provtagningen för covid-19 (PCR) är avgiftsfri och utförs vid särskilda provtagningsstationer. Stationerna finns vid Kungsgärdets vårdcentral i Uppsala, Husläkarcentrum i Enköping samt vid Östhammars och Tierps vårdcentrum. Du bokar själv tid genom att logga in med e-legitimation på 1177.se.

Känner du oro eller har funderingar kring Coronaviruset ska du ringa 113 13. Är du sjuk och misstänker att du själv att du har blivit drabbad av Coronavirus måste du ringa 1177.

OBS! Med anledning av Corona har vi ingen drop-in hos sjuksköterskor, för provtagning eller för vaccinering. Allt måste bokas via telefon på nummer 018-6176870.

Av- eller ombokning av besök

Ring mottagningssköterska på telefon 018 – 617 68 70.

Vid lindriga symtom rekommenderar vi att du ombokar ditt besök till videobesök.

Besök via videolänk

För att genomföra ett besök via videolänk behöver du ladda hem Min hälsa appen.

Du hittar instruktioner för hur du gör via 1177.se.

Istället för att komma till mottagningen kommer du då logga in i appen. Du får sedan vänta i appens "väntrum" tills din behandlare startar igång besöket.

Pågående behandlingar – rutin vid lindriga symtom

Om du har pågående behandling hos läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, sjukgymnast eller dietist rekommenderar vi att du, vid lindriga symtom på Corona, ombokar planerat besök till videobesök.

Så snart du erfar att du har symtom och behöver avstå besök på mottagningen, ring mottagningssköterska och lämna meddelande att du istället önskar ett videobesök. Det går bra att lämna besked via telefonsvarare.

Personal – Nyheter

Vi hälsar fysioterapeut Magdalena Lindroth välkommen till oss. Magdalena kommer att vikariera för fysioterapeut Åsa Mellblom då hon är föräldraledig. Magdalena finns på plats från och med den 2020-11-02 till  december månad år 2021.

Patientenkäten – 3:e plats i Region Uppsala o 15:e plats i hela Sverige!

Vi tackar våra patienter för fortsatt högt förtroende! Knivsta läkargrupp visar åter toppresultat i SKR nationella patientenkät som genomfördes hösten 2019!

Våra patienter uppger till 93,1% som helhet att dom är nöjda med Knivsta läkargrupp! Detta skall jämföras med snittet för Uppsalas läns drygt 41 vårdcentraler vilket ligger på 81%.

Faktorer som man har kartlagt via slumpvis utvalda patienter berör primärvårdens förmåga att erbjuda helhetsintryck, emotionellt stöd, delaktighet, respekt, kontinuitet, information och tillgänglighet.

Vi är mycket glada att våra patienter ger oss så fin feedback och vi jobbar fortsatt aktivt med att erbjuda en god primärvård till våra patienter!

Vänligen klicka på bifogad länk för att se Knivsta Läkargrupps resultat.

För ytterligare information gällande SKR:s patientenkät, vänligen klicka på bifogadlänk.