Nyheter

Nya lokaler och PCR Covid-19

Vi är så glada att vi nu har fått större lokaler på Margaretahemmet. Vi har förutom våningsplan 1, nu även 7 rum på bottenvåningen med ingång ifrån sidan/gaveln av huset. Där har vi barnavårdscentral, kurator, psykolog och fysioterapeut/sjukgymnast. Man kan anmäla sig och betala vid en ankomstterminal som finns på nedervåningen, men vill man anmäla sig som vanligt går det bra att anmäla sig på våning 1. Vår hiss finns kvar vid tidigare ingång på baksidan av huset.

Ombyggnationen fortsätter i området så parkeringssituationen är litet knepig. Det finns en plats för rörelsehindrade på baksidan av huset vid vår ingång och om man skall till tältet för
läkarundersökning kan man tillfälligt parkera där, annars sker parkering framför huset eller nere vid den stora parkeringsplatsen i början av området.

Om ni skall ta PCR-prov för Covid-19-infektion så sker detta i lilla vita huset framför vårdcentralen. Man skall inte anmäla sig hos oss och man får inte komma in på vårdcentralen, provet är kostnadsfritt och sker i fristående byggnad.

Har ni funderingar gällande Covid-19-vaccin via Regionen, kan ni ringa till 018-617 45 40 för vidare information.

Det erbjuds drop-in för covid-provtagning på några utvalda mottagningar. Vänligen klicka på denna länk för information om detta.


Ombyggnation hösten 2020 – våren 2021

Parkering

Tyvärr är det färre platser tillgängliga i området under byggtiden. Normalt finns det uppmärkta parkeringsplatser bakom huset, men nu under ombyggnationen så är dessa endast avsedda för handikappade och ambulans. Istället finns nu parkeringar på framsidan av huset som är uppmärkta med Knivsta Läkargrupp och som är till för besökare till oss.

Knivsta Läkargrupp har kontinuerligt samtal med hyresvärden för att efterfråga att det finns tillräckligt med platser.

Vi rekommenderar att besökare är ute i extra god tid för att hitta en parkeringsplats. Våra platser är märkta med Knivsta Läkargrupp. 

Verksamheten

Knivsta Läkargrupp håller verksamheten igång under byggtiden.

Renovering av byggnad och stammar kommer att ske i huset. Vi vill i förväg be våra besökare om ursäkt för de olägenheter som kan uppstå under renoveringen! Vi hoppas på er förståelse.

Nya rutiner till följd av Corona

Det är av största vikt att alla besök till mottagningen bokas och på förekommen anledning vill vi nu påminna om detta. Alla besök måste bokas och det görs enklast på telefon 018-617 68 70 - varmt välkomna att höra av er!

På grund av Covid-19/Corona kan det vara något längre väntetider än vanligt - vi hoppas på er förståelse.

Knivsta läkargrupp, Praktikertjänst, arbetar enligt Folkhälsomyndighetens och smittskyddsenhetens rekommendationer och riktlinjer

De patienter som uppvisar några som helst luftvägssymtom bokas utanför vårdcentralen där vi tar emot i ett yttre undersökningsrum som är skyddat av ett tält med trägolv och värme. När vi tar prover på dessa patienter eller undersöker dem så använder vi full skyddsutrustning enligt riktlinjer med munskydd, visir och täckande förkläde samt handskar. Personal som arbetar är noga med att inte gå till arbetet om de uppvisar några luftvägssymtom så man arbetar bara om man känner sig frisk. Detta enligt riktlinjer ifrån myndigheter.

Corona – rutiner vid symtom

Avstå besök på mottagningen. Knivsta läkargrupp, Praktikertjänst, arbetar enligt Folkhälsomyndighetens och smittskyddsenhetens rekommendationer och riktlinjer.

För kontinuerlig uppdatering/information rörande Coronaviruset/Covid-19 vänligen se Folkhälsomyndighetens hemsida:

https://www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/kontakta-oss/

När du har luftvägssymtom är det av allra största vikt att du avstå besök inne på mottagningen!

Är det så att du önskar ta ett Covid19-prov så går detta att boka via 1177.se. Detta är något du själv kan göra genom att logga in med mobilt bank-id. Där väljer du Knivsta Läkargrupp som mottagning. Väl inne ska du kunna se vilka tider som finns lediga för just Covid-19-test. Det ska finnas flera bokningsbara tider varje vardag.

Provet tas i det lilla vita huset ligger på höger sida av vägen som går upp mot Knivsta läkargrupp, det är skyltat och det finns parkering i anslutning till nämnda hus. Vänligen kom inte in på mottagningen innan för att registrera dig utan gå direkt till det vita huset och vänta på att bli uppropad, förutsatt att du har en bokad tid på förhand.

Tyvärr har vi inga andra tider för Covid-test att erbjuda. Ingen tidsbokning för detta per telefon utan det är 1177.se som gäller.

Känner du oro eller har funderingar kring Coronaviruset ska du ringa 113 13. Är du sjuk och misstänker att du själv att du har blivit drabbad av Coronavirus måste du ringa 1177.

OBS! Med anledning av Corona har vi ingen drop-in hos sjuksköterskor, för provtagning eller för vaccinering. Allt måste bokas via telefon på nummer 018-617 68 70.

Av- eller ombokning av besök

Ring mottagningssköterska på telefon 018 – 617 68 70.

Vid lindriga symtom rekommenderar vi att du ombokar ditt besök till videobesök.

Besök via videolänk

För att genomföra ett besök via videolänk behöver du ladda hem Min hälsa appen.

Du hittar instruktioner för hur du gör via 1177.se.

Istället för att komma till mottagningen kommer du då logga in i appen. Du får sedan vänta i appens "väntrum" tills din behandlare startar igång besöket.

Pågående behandlingar – rutin vid lindriga symtom

Om du har pågående behandling hos läkare, sjuksköterska, psykolog, kurator, sjukgymnast eller dietist rekommenderar vi att du, vid lindriga symtom på Corona, ombokar planerat besök till videobesök.

Så snart du erfar att du har symtom och behöver avstå besök på mottagningen, ring mottagningssköterska och lämna meddelande att du istället önskar ett videobesök. Det går bra att lämna besked via telefonsvarare.

Personal – Nyheter

Vi hälsar distriktsläkare Bernardo Guzman välkommen till oss. Han kommer närmast från vårdcentral i Jokkmokk.

Vi hälsar PTP-psykolog David Roos välkommen till oss. David har studerat vid Uppsala universitet och gör sin PTP-tjänstgöring hos oss. 

Vi hälsar fysioterapeut Magdalena Lindroth välkommen till oss. Magdalena kommer att vikariera för fysioterapeut Åsa Mellblom då hon är föräldraledig. Magdalena finns på plats från och med den 2020-11-02 till  december månad år 2021.

Patientenkäten – 3:e plats i Region Uppsala o 15:e plats i hela Sverige!

Vi tackar våra patienter för fortsatt högt förtroende! Knivsta läkargrupp visar åter toppresultat i SKR nationella patientenkät som genomfördes hösten 2019!

Våra patienter uppger till 93,1% som helhet att dom är nöjda med Knivsta läkargrupp! Detta skall jämföras med snittet för Uppsalas läns drygt 41 vårdcentraler vilket ligger på 81%.

Faktorer som man har kartlagt via slumpvis utvalda patienter berör primärvårdens förmåga att erbjuda helhetsintryck, emotionellt stöd, delaktighet, respekt, kontinuitet, information och tillgänglighet.

Vi är mycket glada att våra patienter ger oss så fin feedback och vi jobbar fortsatt aktivt med att erbjuda en god primärvård till våra patienter!

Vänligen klicka på bifogad länk för att se Knivsta Läkargrupps resultat.

För ytterligare information gällande SKR:s patientenkät, vänligen klicka på bifogadlänk.