Nyheter

Vi fyller 10 √•r! ūüéąūüéä ‚ô•ÔłŹ

"Stabilitet, kontinuitet, arbetsglädje och kvalitet i vården. Tack all personal för ert fantastiska arbete och tack alla patienter för ert förtroende." / Distriktsläkare och verksamhetschef Monika Leissner

På grund av jubileet har vårdcentralen stängt fredagen den 2019-11-08. Under denna dag hänvisar vi alla akuta patienter till Närakuten eller Akademiska Sjukhuset.

Influensavaccinering

Vi börjar vaccinera mot årets influensa tisdagen den 2019-11-19 kl.14.00. Under tre veckor kommer vi att ha vaccinations-drop-in tis- och torsdagar mellan kl. 14.00 - 16.00. Välkomna!

Laboratoriet

Under hösten utökar vi på tisdagar våra öppettider på morgonen för lab! Detta gäller endast ordinerad provtagning av läkare. Vi gör detta på prov med början tisdagen den 1 oktober, det vill säga att vi slår upp portarna redan klockan 07.15! Observera att detta endast gäller lab!! Alla andra ärenden får som vanligt vänta till kl 08:00.

Tidsbokning via 1177


Nu går det att boka tid till sjukgymnast/fysioterapeut, dietist samt till sjuksköterskor/undersköterskor via 1177! Till sjuksköterskor/undersköterskor kan man boka tid för blodtrycksmätning, stygntagning och öronspolning. Välkomna!

Litet sommarinformation

Mottagningen och laboratoriet är öppet som vanligt under sommaren, dock har vi inte drop-in för vaccination, det går att boka tid för detta på telefon 018-617 68 70. Vi öppnar åter vaccinations-drop-in:en den 2019-08-13.


Mindfulness-grupp

Välkommen att boka tid för mindfulness! Bokning sker via telefon på tfn 018-617 68 70!

Telefonsystem

Då vi fått vetskap om att många ringer på fel telefonnummer vill vi bara påminna om det nya telefonnumret som är: 018-617 68 70!

Patientenkäten

Vi tackar våra patienter för fortsatt högt förtroende! Knivsta läkargrupp visar åter toppresultat i SKL nationella patientenkät som genomfördes hösten 2017!

Våra patienter uppger till 94,3% som helhet att dom är nöjda med Knivsta läkargrupp! Detta skall jämföras med snittet för Uppsalas läns drygt 45 vårdcentraler vilket ligger på 80,6%. Undersökningen publiceras inom kort via Nationella patientenkäten, Sveriges landsting och regioner i samverkan.

Faktorer som man har kartlagt via slumpvis utvalda patienter berör primärvårdens förmåga att erbjuda helhetsintryck, emotionellt stöd, delaktighet, respekt, kontinuitet, information och tillgänglighet.

Vi är mycket glada att våra patienter ger oss så fin feedback och vi jobbar fortsatt aktivt med att erbjuda en god primärvård till våra patienter!

Knivsta Läkargrupp är på 12:e plats av drygt 1000 vårdcentraler i hela Sverige vad gäller nöjda patienter i patientenkät och kvalitet!

Vänligen klicka på bifogad länk för ytterligare information.

Lokaler

Vi har renoverat mottagningen med nya ytskikt, nytt sjuksköterskerum samt nya möbler. Allt för en så trivsam och funktionell miljö för våra patienter samt medarbetare, detta då vi har hyreskontrakt förlängt till och med september 2021!

Personal

Vi hälsar sjuksköterska Katarina Lambrou välkommen till oss, hon kommer närmast från Knivsta kommun.

Vi hälsar AT-läkare Ellen Pourassad välkommen till oss. Hon börjar den 2019-09-02 och tjänstgör hos oss i sex månader.

Vi tackar mottagningssköterska Vibeke Wettsjö för fint arbete och önskar henne lycka till.

Vi tackar fysioterapeut Simon Holstensson som fått en fast tjänst i Uppsala där han också bor och vi önskar Simon varmt lycka till!

Vi h√§lsar fysioterapeut Rasmus T√•gerud v√§lkommen till oss. Han kommer att tj√§nstg√∂ra f√∂r fysioterapeut √Ösa Mellblom som √§r f√∂r√§ldraledig och kommer √•ter i h√∂st.


Träning under handledning av fysioterapeut/sjukgymnast i träningslokal

För att ta del av ovan nämnda kan du boka tid till någon av våra fysioterapeut/sjukgymnast som ordnar tid på tisdagseftermiddagar i träningslokal. För frågor vänligen ring vår sjuksköterska.

Artrosskola

Vår sjukgymnast har börjat med artrosskola fr o m i höst. Boka en tid hos henne och du delas sedan in i grupp som passar. Det gäller artros i höft och knä.

Vill du lära dig mer om hur du kan påverka din hälsa?

Knivsta Läkargrupp välkomnar dig till en kostnadsfri informationsträff om hur du kan påverka din hälsa. Anmälan gör i receptionen på Knivsta Läkargrupp eller per telefon. När vi har tillräckligt många anmälda till detta återkommer vi med datum.

Rökavvänjning/alkoholavvänjning

Vi kan h√§rmed erbjuda akupunktur mot r√∂k- och alkoholberoende. Detta utf√∂rs av distriktsl√§kare Anna Yu, enligt NADA-metoden som till√§mpas p√• bl a Karolinska sjukhuset och Akademiska sjukhuset. √Ąven dietist Karin Jonsson tar emot patienter f√∂r r√∂kavv√§njning.

Sk√∂terska Linda Astner och dietist Karin Jonsson, som b√•da √§r diplomerade tobaksavv√§njare, tar ocks√• emot patienter p√• enskilda motiverande samtal f√∂r r√∂kavv√§njning. Tid f√∂r detta bokas per telefon via v√•ra sjuksk√∂terskor.