Praktikertjänst24

Notera att tjänsten är bemannad vardagar mellan 08.00-16.00, men du kan inleda besöket och svara på frågor när som helst under dygnets alla timmar. 

 

 • Du behöver endast internetuppkoppling och Bank-ID
 • Hjälp digitalt via chatt och video
 • Behöver du komplettera med ett fysiskt besök kan vi boka in dig
 • Tjänsten är för dig som är listad på vårdcentralen 

Du som vårdnadshavare kan söka för ditt barn från det att barnet fyllt 1 år. För yngre barn hänvisar vi till telefon 08 - 58 00 40 40.

Hur går det till?

 1. Berätta vad du behöver hjälp med
  För att komma i kontakt med oss loggar du in med ditt Bank-ID. När du är inloggad får du välja sökorsak och svara på ett antal frågor. Det är viktigt att du svarar så noggrant som möjligt. Vi gör vår bedömning baserat på dina svar.

 2. Vi kontaktar dig
  Du kan påbörja din kontakt och ge svar på de förberedande frågorna när som helst under dygnets alla timmar. Vi återkommer till dig med en bedömning så fort som möjligt under tjänstens bemanning.

 3. Kontakt med personalen på vårdcentralen
  I nästa steg chattar du med vår vårdpersonal från din mobil, dator eller surfplatta. Nu får du en medicinsk bedömning av dina besvär och råd om behandling. Du kan exempelvis få ett recept om din läkare bedömer att det behövs. Vid behov kan du behöva skicka in bilder eller starta en videokonsultation för att ge oss mer underlag för bedömningen.

Klicka här för att starta kontakt med Praktikertjänst24

Om du behöver ta prover eller mer hjälp på vårdcentralen

Ibland behöver vi komplettera med prover. Provtagningen sker då på vårdcentralen på samma sätt som vid ett fysiskt besök. När dina provsvar är färdiga fortsätter du dialogen med oss digitalt eller fysiskt.

Om vi bedömer att ett fysiskt möte behövs, hjälper vi dig att boka en tid på vårdcentralen. 

Vad kostar det?

Ärenden som resulterar i videokonsultation kostar som ett vanligt besök på vårdcentralen: 200 kr vid videosamtal med läkare och 100 kr vid videosamtal med sjuksköterska. Ytterligare information finner ni under Kostnad och betalning.