Covid-19

Som ni kanske har sett så har vi slagit upp ett tält i parken bredvid Vårdcentralen och detta ska fungera som ett extra rum så här i Corona tider, på grund av att vi är så trångbodda.

Till tältet kommer du/ni att hänvisas som har luftvägsinfektion med kraftiga andningsbesvär eller så pass nedsatt allmäntillstånd att du funderar på att vara inlagd eller få annat än symptomlindrande läkemedel.
RING Vårdcentralen så att vi får planera för hur vi bäst gör bedömningen.
Är du allvarligt sjuk gör ni som vanligt ring 112.

Eftersom en stor andel av våra patienter är äldre och/eller med kroniska sjukdomar är det av yttersta vikt att skydda dessa från egentligen ALLA typer av luftvägsinfektioner men framförallt Covid-19. Därför vill vi inte att du med akuta luftvägssymtom kommer in på vårdcentralen och blir sittande i väntrum och riskerar att smitta andra patienter.

Tänk på att:
1. Tvätta händerna ofta!
2. Låt bli att peta dig i ansiktet med händerna.
3. Om du blir förkyld, stanna hemma och sköt om dig som du ska, lindra symtomen. Om du behöver inhandla läkemedel - skicka om möjligt en budbärare till Apoteket för inköpen.

Har ni frågor eller funderingar kontakta oss!
Vi kommer att hålla er informerade gällande förändringar.

Ta hand om er/hälsningar Öregrunds vårdcentral

Videobesök

Om du ej vill komma ner till vårdcentralen kan du välja videobesök. Ring Vårdcentralen så får du mera information kring detta.

Stängd lättakut

Vi har stängt vår lättakut för drop in på grund av det pågående Coronautbrottet. Detta för att minimera risken för smittspridning. Ring oss för tidsbokning istället så hjälper vi till med en bokad tid vid behov.

Stängd drop-in mottagning för barnvägning

Drop-in mottagningen för barnvägning är stängd på grund av Covid-19.
Vänligen ring 0173-880 12 för att boka en tid för barnvägning.