Praktikertjänst24

 

Notera att tjänsten är bemannad mellan 08.00-15.00, men du kan inleda besöket och svara på frågor när som helst under dygnets alla timmar. 

 

 • Du behöver endast internetuppkoppling och Bank-ID
 • Hjälp digitalt via chatt och video
 • Behöver du komplettera med ett fysiskt besök kan vi boka in dig
 • Tjänsten är för dig som är listad på vårdcentralen 

Du som vårdnadshavare kan söka här för ditt barn från det att barnet är 6 månader. För yngre barn hänvisar vi till telefon 021-15 03 80.

Hur går det till?

 1. Berätta vad du behöver hjälp med
  För att komma i kontakt med oss loggar du in med ditt BankID. När du är inloggad får du svara på ett antal frågor, på samma sätt som när du besöker vårdcentralen. Det är viktigt att du svarar så noggrant som möjligt. Vi kommer göra vår bedömning baserat på dina svar.

 2. Vi kontaktar dig
  Du kan påbörja din kontakt och ge svar på de förberedande frågorna när som helst under dygnets alla timmar. Vi kommer återkomma till dig med en bedömning så fort som möjligt. Svarstiden är vanligtvis inom två timmar under tjänstens bemanning.

 3. Kontakt med personalen på vårdcentralen
  I nästa steg chattar du med vårdpersonalen från din mobil, dator eller surfplatta. Nu får du en medicinsk bedömning av dina besvär och råd om behandling. Du kan få ett recept om din läkare bedömer att det behövs. Vid behov kan du behöva skicka in bilder eller starta en videokonsultation för att ge oss mer underlag i sin bedömning.

 Klicka här för att starta kontakt med Praktikertjänst24

Om du behöver ta prover eller mer hjälp på en vårdcentral

Vid behov behöver vi sen ett provsvar för att kunna göra en bedömning. Provtagningen sker på vårdcentralen på samma sätt som vid ett fysiskt besök. När svaren på dina prover har kommit in fortsätter du dialogen med oss digitalt eller fysiskt.

Alla besvär går tyvärr inte att lösa digitalt. Om vi bedömer att ett fysiskt möte behövs, hjälper vi dig att boka en tid på vårdcentralen. Där får du får fortsatt hjälp.

Vad kostar det?

Besök som resulterar i ett fullföljt läkar-, distriktssköterske- eller sjukgymnastbesök kostar som ett vanligt besök hos vårdcentralen: 140 kr. Ytterligare information finner ni under Kostnad och betalning.