Mitt PTJ

Välkommen till Prima Hälsa!

Genom denna tjänst kan du boka tid för covidprovtagning med snabbtest för antigen, samt avboka din bokade tid för covidprovtagning.

Vi tar covidprover både för anslutna företag och för privatpersoner på våra provtagningscenter i Uddevalla och Trollhättan. I Uddevalla tas provet på vårt provtagningscenter på Torp Köpcentrums parkering. I Trollhättan på vårt provtagningscenter på parkeringen utanför våra lokaler i Nohabområdet, på Nohabgatan 18E.

Så här funkar det 

  1. Beskriv varför du önskar kontakt
    Du kan boka tid för covid-19 provtagning genom att fylla i ett frågeformulär. Du kan även avboka din befintliga tid.
  2. Vi kontaktar dig
    Vi läser igenom dina svar och tar sedan kontakt inom ett dygn när tjänsten är bemannad: 08.00-17.00 på vardagar. 

Vad krävs för att ta kontakt?

Allt du behöver är internetuppkoppling och Bank-ID. Du som vårdnadshavare kan även söka för ditt barn från det att barnet fyllt 7 år. 

Om provtagningen

Den provtagne får efter ca 20 minuter ett intyg med provresultatet. Intyget kan användas vid inresa i annat land. Dock är det olika regler för olika länder vilka covidprover som är giltiga för inresa. Det är din egen skyldighet att undersöka om provet är godkänt för inresa dit du har planerat att resa. Testet som tas är INTE ett PCR-test, utan ett snabbtest för covidantigen.

Våra antigentester har hög tillförlitlighet och klarar med god marginal Folkhälsomyndighetens krav båda gällande sensitivitet och specificitet. Testet används för att påvisa pågående infektion med Covid. Det fungerar som bäst vid provtagning när du har symptom. Du bör ha haft symptomen minst 24 timmar, men inte längre än 5 dygn. Tas provet utanför detta intervall ökar risken för att svaret skall vara falskt negativt, d.v.s risken ökar för att provet inte fångar upp att du har en pågående infektion med covid.

Vad kostar det?

Provtagning kostar 800 kr för privatpersoner. 

För företag sker debitering enligt gällande avtal. Är du intresserad av att ansluta ditt företag till vår tjänst, läs mer här