Rehab/Sjukgymnastik

Sjukgymnastik och rehab för bättre hälsa!

Nedsättning av funktion eller smärta från leder och muskulatur drabbar många någon gång i livet. Du kan ha fått dina besvär från t ex sjukdom, fritidsaktiviteter, olycksfall eller felaktig arbetsställning. Om inte kroppens egna resurser räcker till för att läka, kan det ibland behövas professionell bedömning, vägledning och rehabilitering för att återfå maximal funktion. Med kompetens och engagemang sätter vi dig som patient i fokus och vägleder dig till en bättre hälsa!

Medarbetare
Inom vår verksamhet arbetar två leg sjukgymnaster som båda har mångårig och mycket bred erfarenhet inom våra verksamhetsområden rehabilitering och friskvård.

Vi arbetar i nätverk med andra sjukgymnaster inom Praktikertjänst AB, www.praktikertjanst.se, och har även ett nära samarbete med SUS i Malmö och vårdcentralerna i närområdet.

Rehab/Sjukgymnastik
Vi arbetar med led-, nack- och ryggbesvär, motions- och muskelrelaterade besvär, reumatisk sjukdom, balans, yrsel och spänningsrelaterade besvär. Står du inför en operation av axel, höft eller knäprotes, ger vi dig tips och råd både innan och efter operationen. Vi ger även akupunktur mot muskel och ledrelaterad smärta och kvinnorelaterade besvär som t ex inkontinens och klimakteriebesvär. För dig som är gravid har vi ett nära samarbete med våra gynekologer i läkarhuset och hjälper dig med foglossningssmärta och ryggvärk.

För dig med besvär relaterade till fötterna provar vi ut och tillhandahåller individuellt formgjutna fotinlägg i samarbete med Cast Medical, läs mer här.

I våra lokaler finns individuella behandlingsrum, välutrustad träningslokal och tillgång till dusch.

Friskvårdsträning
Du som vill träna upp styrka, kondition och balans i lugn och trivsam miljö kan köpa kort för friskvårdsträning hos oss. Här får du tillgång till våra maskiner och övrig utrustning som hantlar, bollar, gummiband och balansredskap.  

Avgifter
Patientavgift 200 kr för sjukgymnastikbesök enl. gällande avgift från Region Skåne.
Frikort gäller
Patienter under 20 år avgiftsfritt.
Patienter fyllda 85 år och äldre avgiftsfritt.

Avgiften betalas vid besöket och vi tar gärna emot kortbetalning.

Inget remisskrav då det är fritt att välja sjukgymnast i Skåne.

Akuttider samt tidsbeställda besök,

Länkar:
1177
LSR
Skånesjukgymnasterna
Praktikertjänsts patientsäkerhetsberättelse 2015
Mottagningens patientsäkerhetsberättelse 2015
Följ oss på:
Facebook logo