Praktikens historia

Tandläkarpraktiken på Sturegatan 32 har en gedigen historia. Den startades 1938 av tandläkare Ebba Söderblom. Ebba var unik för sin tid. Dels på grund av att hon valde att vidareutbilda sig men också för att hon tog mark i en bransch som i princip var helt mansdominerad. Hon skapade ett gott namn och rykte och byggde upp en framgångsrik verksamhet.

Tidigt under 1970-talet blev hon kompanjon med tandläkare May Serner och tillsammans utvidgade de verksamheten.

1978 överlät Ebba sin andel i praktiken till tandläkare Roger Ivarsson. År 2000 gjorde May detsamma och tandläkare Lotti Dahllöf tog över efter henne.

Nu har kliniken genomgått ett tredje generationsskifte. Roger Ivarsson gick i pension 2018 och överlät sin del till Anna Akbari-Ekblom och år 2022 pensionerade sig Lotti Dahllöf och Erika Salonen Viberg har tagit över hennes del.

Den ljusa och luftiga praktiken med utsikt över Humlegården har två moderna behandlingsrum och ett väntrum där man låtit tiden stanna. Klinikens historia har betytt mycket för oss medarbetare. Vi strävar efter att bevara den personliga och hemtrevliga känslan som alltid präglat praktiken. Samtidigt som vi ser till att kontinuerligt utrusta behandlingsrummen med den senaste tandvårdstekniken.