Vi erbjuder

Akut tandvård

En trasig tand eller tandvärk? Om olyckan är framme och det händer något med dina tänder - skada eller tandvärk - bör du kontakta oss omgående.

Vårt mål är att kunna hjälpa våra trogna patienter samma dag, men tillsammans på telefon kan vi göra en bedömning om hur snabbt du behöver få hjälp.

Implantat

Vi erbjuder helhetslösningar när det gäller implantat och utför alla steg i behandlingen här hos oss.

Tandreglering (Ortodonti)

Vi erbjuder tandreglering till vuxna patienter och har ett nära samarbete med specialisttandläkare i ortodonti.

Estetisk tandvård är tryggt att utföra hos oss!

Vi erbjuder blekning med blekskenor och Opalecense blekmedel. Inom kort hoppas vi även kunna erbjuda blekning på klinik med Zoomlampa, läs mer på vår facebooksida. 

Alla människor har olika grundfärg på sina tänder. Den kan vara mer eller mindre vit och skifta i gult, brunt, blått eller grått. En rätt genomförd tandblekning kan ge vitare tänder och ett vackert leende. 

Genom att vi bedömer dina tänder och mun före tandblekningen försäkrar du dig om att dina tänder är i gott skick och minskar risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar.

Viktigt att tänka på innan blekning:

Om du har fyllningar ska de vara av god kvalitet och det får inte finnas några hål i tänderna.

Ditt tandkött ska vara friskt och eventuella beläggningar och tandsten ska tas bort.

För att bleka tänderna måste du vara över 18 år och inte vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler.

Skenor

Vi hjälper dig med: snarkskenor, blekskenor, bettskenor och tandskydd (idrott) 

Helkäksröntgen (OPG)

Panoramaröntgen

I våra lokaler finns det ett litet rum, som hyser vår digitala panoramaröntgen. Du som patient står upp när bilden tas och du har ingen bildsensor inne i munnen, utan allt sker runt om käkens och huvudets utsida. Panoramaröntgen behövs bland annat inför implantatbehandlingar, vid käkskador, för bedömning av käkleder samt på barn och vuxna inför visning till tandreglerings specialist.

Särskilt tandvårdbidrag

Nu kan du få upp till 1200 kr/per år i särskilt tandvårdsbidrag om du har vissa kroniska sjukdomar. På Försäkringskassans webbplats kan du läsa mer om detta. Du kan också ringa oss så berättar vi mer.

Allmänt tandvårdsbidrag

Alla som är bosatta i Sverige har rätt till allmänt tandvårdsbidrag från de år de fyller 23. Bidraget betalas ut till tandläkaren eller tandhygienisten men bidraget tillhör patienten. Man behöver inte fylla i någon blankett utan finns ett bidrag tillgängligt dras beloppet av vid besöket. Det belopp du har rätt till kommer in 1 juli varje år. Du kan spara det i två år innan det förfaller.

Från 1 juli 2018 gäller dessa summor:

Från det år du fyller 23 till och med året du fyller 29 är bidraget 600kr

Från det år du fyller 30 till och med året du fyller 64 är bidraget 300kr

Från det år du fyller 65 är bidraget 600kr