Behandlingar

Första besöket

Vid besöket görs en undersökning för att ta reda på vad som behövs göras och patienterna får även ett skriftligt kostnadsförslag på en eller flera behandlingar. Barn/ungdomar undersöks av tandläkare/tandhygienist .

  • Ta gärna med en aktuell medicinlista 

Vid undersökningen tas öven röntgen som kan vara små bilder eller en stor bild av käkarna en sk panoramabild som behövs vid implantatbehandling eller för att kunna se kommande tandanlag på barn.

Behandlingar

Den fortsatta behandlingen kan bestå av lagningar eller större protetiska behandlingar som t.ex kronor eller fasader. Fyllningar är av plast material och kronor kan dels vara helt i porslin eller metallunderstöd porslin. Enklare tandreglering görs också på kliniken.

Om man behöver implantat så utförs operationen av käkkirurg. Efter inläkning görs en konstruktion som kan bestå av enstaka kronor till att omfatta hela käkar.

Specialistbehandling

Vi samarbetar med specialisttandläkare i tandlossningssjukdomar, käkkirurgi, protetik, bettfysiologi, barntandvård och tandreglering.

Tandvårdsrädda har möjlighet att få remiss för tandbehandling under narkos.

Tandblekning

Tandblekning görs antigen hemma med hjälpa av gelskenor eller på kliniken.

Munhygien och tandstensborttagning

Behöver man extra stöd eller hjälp med sin munhygien kan man få detta av vår duktiga tandhygienist Marie som också gärna ger råd och tips.