Välkommen!

Välkommen!

Vi tror på en tandvård där du som patient står i fokus. Vi välkomnar dig till en lugn och trygg atmosfär, i fräscha, moderna lokaler. Vi utför behandling inom allmäntandvård, estetisk tandvård, implantat, tandreglering med aligner och tandhygienistbehandling. Kom till oss på Gamla Torg, vi finns här för dig!


Här arbetar:

  • Johan, tandläkare
  • Andreas, tandhygienist
  • Sandra, tandhygienist
  • Anna, tandsköterska
  • Marita, tandsköterska

Kvinna som ler

Behandlingar rubrik

Våra behandlingar

Våra behandlingar

Allmäntandvård

Implantatbehandling

Hög kvalité och hållbara lösningar är vår vision. Därför har vi valt att samarbeta med ett av de största implantatföretagen, Dentsply Sirona.

Vi har stor erfarenhet av implantat-behandling och de flesta av våra patienter behandlas här på kliniken. Under själva ingreppet får man vanlig lokalbedövning och självklart kommer man hem samma dag.

Hör av dig till oss om du har funderingar eller frågor rörande implantat så hittar vi en gemensam lösning som fungerar bäst för dig.

Estetisk tandvård

Estetisk tandvård syftar till att korrigera och förbättra färg och form av antingen enstaka tänder eller hela bett. Beroende på omfattningen av dina önskemål kan det göras i mer eller mindre avancerade former. Blekning, byte av missfärgade lagningar, tandreglering och skalfasader är olika exempel på åtgärder som kan ha en upplyftande effekt för ditt leende. Samspelet mellan estetik, form och bettfunktion är ytterst viktig för hållbara resultat och därför måste vi gå igenom dina förväntningar omsorgsfullt innan vi kan presentera behandlingsförslag. Det finns fall där små behandlingar kan ha stor inverkan på leendet och så finns det fall där ingen behandling är den bästa behandlingen. Hos oss får du god rådgivning med fokus på tändernas långsiktiga välbefinnande.

Tandreglering med SureSmile

SureSmile Aligner är en helhetslösning inom tandreglering från Denstply Sirona. Med en skräddarsydd behandlingsplan framställs skenor som du sedan använder dagligen. Behandlingstiden varirerar utifrån dina behov och skenan använder du 20-22h per dygn. Innan behandlingens start går vi tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar och du får även en virtuell video om hur ditt behandlingsresultat kommer att se ut.

Tveka inte att höra av dig till oss - vi finns här för dig!

Mer information hittar du på suresmile.com.

Blekning

Det finns flera olika sätt att bleka sina tänder på. Vi har valt att fokusera på metoden där vi tar avtryck på dina tänder och därefter gjuter en mjuk plastskena att lägga blekningsmedlet i. Efter att vi har provat ut skenan och instruerat dig kan du påbörja tandblekningen hemma. Fördelen med denna metod är att resultatet står sig länge och du kan i framtiden endast komplettera med nytt tandblekningsgel då skenan kan återanvändas, så länge du inte gör större förändringar i munnen. Blekningsgelen innehåller väteperoxid och finns i olika styrkor. Vilken styrka du ska ha beror på om du vill bleka tänderna en kortare period under dagen eller under natten medan du sover.

Innan en blekningsbehandling påbörjas är det viktigt att tänderna undersöks för att säkerhetsställa att det inte finns skador som kan förvärras av blekningen. Vi kan erbjuda klinikblekning via samarbetspartners om så önskar.

Tandhygienistbehandling

Digital tandvård

Vi tror på en modern tandvård och därför har vi digitaliserat vårt tandvård på kliniken. Nu tar vi avtryck med hjälp av en scanner och framställer din krona medan du väntar i vårt väntrum. Vi använder oss av samma metod som tandteknikern gör, men du slipper vänta.

Broar och större arbete skickar vi till våra svenska lab som vi har nära samarbete med.

Tillsammans genom pandemin


Tillsammans genom pandemin

Under ett år har Praktikertjänst filmat, intervjuat och dokumenterat arbetet under pandemin ute på mottagningarna och kontoret. Syftet med filmen är att lyfta medarbetarnas insatser och skildra en annorlunda vardag. Filmen tar avstamp i april 2020 och visar händelseförloppet fram till inledningen av vaccinationsprogrammet våren 2021.

Läs mer