Clear Aligner +

Har du sneda framtänder, men tycker att tandreglering tar lång tid eller är dyrt? Har du irriterat tandkött och svårt att hålla rent pga trångställda tänder? Har dina tidigare tandreglerade tänder åter blivit sneda? Här på Profydent Tandvård kan vi erbjuda tandreglering av mindre till måttliga avvikelser på framtänderna med Clear Aligner +.

Vad är en Clear Aligner +?

Clear Aligner + är en genomskinlig, avtagbar skena för att korrigera måttligt trångställda och snedställda fronttänder snabbt och säkert. Den fungerar lika bra som fristående behandling som inledande behandling inför fortsatt kosmetisk tandvård med fast tandställning eller skalfasadterapi.
inman-aligner-3d-model.png

Hur fungerar en Clear Aligner +?

Clear Aligner + har nickeltitanfjädrar som via två motstående bågar varsamt flyttar tänderna till deras nya positioner genom samverkande tryck och dragkrafter. De svaga krafterna är verksamma under hela tiden som tänderna förflyttar sig. Därför är Iman Aligner så snabb. Bilden nedan visar "klämeffekten" av de två bågarna över fronten.
top_bottom_aligner_arrows2.jpg

Hur lång är behandlingstiden med Clear Aligner +?

De flesta fall kan avslutas inom 6-18 veckor. För lämpliga fall är Clear Aligner+ oftast en snabbare metod än andra alternativa tandregleringsbehandlingar.

Vad innebär en behandling med Clear Aligner +?

Först fotograferas tandbågarna och analyseras i ett datorprogram. Om det bedöms som möjligt att behandla med Clear Aligner + går vi vidare med avtryckstagning för framställning av skenan. Inpassning av Clear Aligner + kan då göras efter ca två veckor.

Använd Clear Aligner + 16-20 timmar per dag. Regelbundna kontroller sker hos tandläkare varannan till var 3:e vecka.

Som vid all annan tandreglering måste slutresultatet hållas på plats - retineras. Detta görs med en s.k retainer, antingen i form av en retainertråd fastlimmad på insidan av tänderna eller med en avtagbar genomskinlig skena.