Inman Aligner

Har du sneda framtänder, men tycker att tandreglering tar lång tid eller är dyrt? Har du irriterat tandkött och svårt att hålla rent pga trångställda tänder? Har dina tidigare tandreglerade tänder åter blivit sneda? Här på Profydent Tandvård kan vi erbjuda tandreglering av mindre till måttliga avvikelser på framtänderna med Inman Aligner.

Vad är en Inman Aligner?

Inman Aligner är en enkel, avtagbar tandställning för att korrigera måttligt trångställda och snedställda fronttänder snabbt och säkert. Den fungerar lika bra som fristående behandling som inledande behandling inför fortsatt kosmetisk tandvård med fast tandställning eller skalfasadterapi.
inman-aligner-3d-model.png

Hur fungerar en Inman Aligner?

Inman Aligner har nickeltitanfjädrar som via två motstående bågar varsamt flyttar tänderna till deras nya positioner genom samverkande tryck och dragkrafter. De svaga krafterna är verksamma under hela tiden som tänderna förflyttar sig. Därför är Iman Aligner så snabb. Bilden nedan visar "klämeffekten" av de två bågarna över fronten.
top_bottom_aligner_arrows2.jpg

Hur lång är behandlingstiden med Inman Aligner?

De flesta fall kan avslutas inom 6-18 veckor. För lämpliga fall är Inman Aligner oftast en snabbare metod än andra alternativa tandregleringsbehandlingar.

Vad innebär en behandling med Inman Aligner?

Först fotograferas tandbågarna och analyseras i ett datorprogram. Om det bedöms som möjligt att behandla med Inman Aligner går vi vidare med avtryckstagning för framställning av skenan. Inpassning av Inman Aligner kan då göras efter ca två veckor.

Använd Inman Aligner 16-20 timmar per dag. Regelbundna kontroller sker hos tandläkare varannan till var 3:e vecka.

Som vid all annan tandreglering måste slutresultatet hållas på plats - retineras. Detta görs med en s.k retainer, antingen i form av en retainertråd fastlimmad på insidan av tänderna eller med en avtagbar genomskinlig skena.


Läs mer på Inman Aligners hemsida

Se film om hur det går till

 

inmanalignerlogo.jpg