Priser

Ett besök med undersökning, inklusive fyra röntgenbilder, tandstensborttagning, puts av beläggningar och råd om munvården kostar normalt - efter avdrag av det allmänna tandvårdsbidraget - 1205 kr om du är yngre än 30 eller fyllda 75 år. För övriga kostar det 1355 kr.

Priset för fyllningar varierar beroende av antal ytor som är skadade och svårighetsgrad. Normalpriset är 740 kr för en yta; 1495 kr för två ytor och 1890 kr för tre eller flera ytor.
En krona kostar normalt 6470 kr. Om du behöver flera i samma käke kostar de 5440 kr styck.
En rotfyllning kostar mellan 3640 kr och 5995 kr beroende på antalet kanaler.

Detta är priset före avdrag för högkostnadsskyddet i tandvårdsförsäkringen.

Högkostnadsskyddet beräknas på ett statligt referenspris. Då dina kostnader under en tolvmånadersperiod kommit över 3000 kr får du 50% av referenspriset för varje åtgärd i rabatt. Då dina kostnader nått 15 000 får du 85% av referenspriset för varje åtgärd i rabatt.

Det är svårt som patient att förstå en prislista med tanke på prislatituder, referenspriser, allmänna tandvårdsbidrag, särskilda tandvårdsbidrag och olika nivåer av högkostnadsskydd. Därför får du alltid vid mer omfattande behandlingar skriftliga kostnadsförslag där allt detta framgår.

Klicka här om du vill komma till vår kompletta prislista.