Cellox IPL

Cellox Intense Pulsed Light (IPL) är den senast generation av IPL teknik och utgör en betydande förbättring jämfört med tidigare system.

Varför Cellox IPL?

Alla IPL-tekniker belyser huden med ljusets samtliga våglängder inom ett särskilt "fönster", som är beroende på vilken behandling man vill utföra.  Att jämnföra med laser som belyser huden med bara en bestämd våglängd av koherent ljus. Men båda laser och IPL siktar in sig på en särskild kromofor i huden (t:ex melanin eller hemoglobin) och ger där den önskade effekten. Efter att energin från  IPL eller laser ljus absorberats, uppkommer behandlingseffekten  genom en uppvärming av det mikroområde som belyses.

Det nya Cellox systemet använder ett program som ger snabbare/tätare ljuspulser med lägre energi jämnfört med tidigare IPL system eller laser. Det innebär att Cellox IPL levererar samma mängd energi som andra tekniker, men risken för överhetting (och brännskada av huden) är kraftigt minimerade. Med andra ord, den nya typen av IPL behandlingar som Cellox är gör mycket mindre ont och ger mindre besvär och biverkningar än andra IPL eller laser tekniker. Tyvärr måste man dock förvänta sig biverkningar efter behandling för att avlägsna större brusta blodkärl med Cellox IPL.

En annan fördel med att använda Cellox IPL är att  handstycket belyser ett ungefär 3 kvadratcentimeter stort området med varje puls. Det betyder att behandlingar för hårborttagning eller hudföryngring av stora områden, som ben, tar mycket mindre tid att göra i jämförelse med till exempel  laser.