Om oss

Välkommen till oss på Södergatan 24 i Uddevalla. Ingång intill Stadsbiblioteket.

 

 Vi är ett glatt team med legitimerad tandläkare, två tandhygienister, tre tandsköterskor samt   en samordnare, alla med mångårig yrkeserfarenhet. Vår ljusa, fina klinik ligger högst upp i huset med utsikt över takåsarna.

Genom att kontinuerligt följa utvecklingen av ny teknologi och ständigt vidareutbilda oss kan vi hjälpa dig med allt från implantat och kirurgi till reparativ och estetisk tandvård. Vi förstår dina behov och vår målsättning är att alltid se till att du känner dig trygg och bekväm med oss.

Kliniken är en topputrustad, modern Adderaklinik ansluten till Praktikertjänst AB och är  Kvalité- och Miljödiplomerad. Vår hygienutrustning för sterilisering av verktyg och borrmaskiner är av bästa slag och vi arbetar efter Socialstyrelsens föreskrift om basala hygientrutiner inom vård och omsorg. Under Covid-19 pandemin är våra hygienrutiner dessutom utökade för att Du ska känna dig trygg hos oss. 

Journalhanteringen är  digitaliserad såsom röntgentagning inklusive Panoramaröntgen som vi ibland använder för att titta på sjukdomstilltånd i käkbenet.

Implantatbehandling utförs tillsammans med specialist i Käkkirurgi med mångårig erfarenhet. Vi använder oss av de väldokumenterade schweiziska implantaten från Straumann.

Modern scanning med Trios 3shapeIstället för konventionell avtrycksteknik använder vi oss av senaste tekniken inom digital 3D-scanning. Vid framställning av t ex tandstödd krona, bro eller bettskena kan vi nu erbjuda en avtrycksfri behandling. Dina tänder blir istället bekvämt avfotograferade. Vi använder oss endast svenska tandteknikerlab, av kvalitetsskäl och av patientsäkerhetsskäl.

Baroodontologisk undersökning. Utförs endast av Tandläkare Hanna Westerhäll som är utbildad hos Försvarsmedicinskt centrum, Västra Frölunda, Gbg. Tdl Hanna Westerhäll innehar kompetensen att undersöka och behandla dykande- och flygande personal och har många års erfarenhet efter att ha haft ansvaret för Försvarsmaktens personal. Hanna tar idag emot privata dykare och piloter. För tidsbokning och kostnadsbesked vänligen kontakta mottagningen. Undersökningen är ej ersättningberättigande hos Försäkringskassan.

 

Vi är stolta över vår höga kvalitet och utmärkta resultat med tandvårdsrädda patienter. Vi vill tillsammans med Dig ta ansvar för Din munhälsa. Delaktighet, engagemang och en tandvård med varaktigt värde är ledord för oss.