Aktuellt

2017

Vinterns investeringar har bland annat gjorts i ny LED-belysning på behandlingsrummen. Därtill har vi satsat på hygienfronten med en ny typ av maskin som servar och rengör våra borrmaskiner och annan utrustning som givetvis byts mellan varje patient.

Praktikens inredning, möblering och färgsättning genomgår förändringar. Inspiration har bl a kommit genom Marianne Jensen-Rose. Vi strävar efter att åstadkomma så mycket harmoni som möjligt på en tandvårdsmottagning. Nästan varje veckoslut har det målats, rensats, spikats och fixats och än är det en del kvar att utveckla. Tanken är att förändringarna inte ska störa verksamheten utan ske lite successivt.

Vi har haft en duktig tandsköterskeelev, Sofia, på praktik både på våren och sensommaren. Hon har lite andra uppdrag både inom sin utbildning och på familjefronten och återkommer glädjande nog till oss våren 2018.

I samarbete med Tandvårdshögskolan i Malmö och Landstinget i Kalmar län kommer vi att delta i en vetenskaplig studie beträffande benskörhet.

Vi söker efter ytterligare en tandsköterska nu när Kerstin slutat arbeta efter 20 år hos oss.

 

 

2016

En snabb sammanfattning för dig som avstår facebook: 2016 började med att vi avtackade tidigare arbetskamrater. Därefter prioriterade vi att komma ikapp med kallelser och att förbereda för vår nya tandhygienist, Kristina, som började i april. Vi bytte bland ut behandlingsstol, dator och unit och satsade på helt ny belysning i tandhygienistrummet.

I väntrummet gjorde vi en första ommöblering för att få öppnare ytor. Ett egenhändigt gjort bildspel med foton från Öland installerades. Våra patienter fick ett informationsutskick i maj. På försommaren var jag på en spännande kurs i Göteborg och introducerades bl a i ny teknik att göra bättre fyllningar. Internationellt erkänd kliniker från Italien imponerade verkligen på deltagarna. 

Vi stängde praktiken en vecka och några dagar helt och hållet på sommaren. Även tandvårdspersonal behöver ju semester...

Höstupptakten startade med investeringar i såväl nytt röntgenprogram som ny utrustning för att göra rotfyllningar. I september var vi alla på kurs i Kosta och lärde oss mer om det senaste gällande tandsjukdomarna karies och tandlossning. Under oktober arbetatade jag med marknadsföring via tidningsannonser, facebook och denna nya hemsida. November startade med kvällskurs i tandimplantatnyheter och avslutades med hela teamets röntgenutbildning. I december åkte jag på en intressant kurs ledd av en skicklig tandläkare från England. Denna gång var det fokus på att göra riktigt fina uppbyggnader av framtänder. Fast vi hann bara göra varsin tand på en hel dag  ;-)

Tandläkare Ylva Jonasson Armfelt