Välkommen som patient till oss!

Tillsammans kommer vi att göra vårt bästa för att du ska bli både frisk och nöjd. Vi sätter av gott om tid för att kunna göra en grundlig undersökning eller ordnar tid snabbt om det gäller akuta besvär. Du får tydliga skriftliga behandlings- och kostnadsförslag och har möjlighet att få dela upp din betalning. Vi lämnar mer än dubbelt så lång garantitid på fast protetik jämfört med standard.

Första undersökningen
Inför besöket skickar vi ut ett välkomstbrev med viktig information, så att vi ska kunna förbereda oss på bästa sätt till vårt möte.

I vårt team har vi som rutin att reservera gott om tid just för förstagångsundersökningen - cirka en timme - för att kunna ta reda på önskemål och besvara frågor i lugn och ro. Berätta gärna för oss vilka förväntningar du har på ditt besök.

Vi kontrollerar systematiskt bett, munslemhinna, tänder och tandfäste och tar vissa röntgenbilder. Om det bara är lite tandsten brukar vi hinna med en rengöring också. Som patient får du även en skriftlig sammanfattning av läget inklusive rekommendationer i form av ett undersökningsprotokoll.

På praktiken arbetar vi med datoriserad journal och har digital röntgen sedan 1999. Detta gör det lättare att förklara och visa saker på datorns lättåskådliga bildskärm. I teamet ingår erfarna och vidareutbildade tandsköterskor som är vana att arbeta självständigt och gärna svarar på frågor om det mesta från förebyggande tandvård till implantat.

Kostnader och garantier
Priset för den första undersökningen inklusive vissa röntgenbilder meddelas på välkomstbrevet och i regel blir det 1200 kr om det allmänna tandvårdsbidraget på 300 kr finns kvar att använda. Därtill kommer eventuellt kompletterande röntgenbilder utöver de 4 som ingår i undersökningen (enstaka bild 80 kronor). Samtliga röntgenbilder som tas på mottagningen granskas av tandläkare.

Våra årliga undersökningar kostar 990kr hos tandläkare, 940 kronor hos tandhygienist minus eventuellt tandvårdsbidrag, men vid förstagångsbesöket lägger vi ner extra tid och omsorg på genomgången och dokumentationen.

Efter undersökningen diskuterar vi eventuella behandlingsalternativ och lämnar minst en skriftlig behandlingsplan/kostnadsberäkning. 
Det finns möjligheter att dela upp betalningen om så önskas, vi samarbetar med Lowell. 


På fast protetik, dvs kronor, broar (bryggor), inlägg och tandimplantat har jag valt att ha en förlängd omgörningsgaranti, 5 år från färdigställandet gäller den.


När du blivit färdigbehandlad kommer vi överens om vilket intervall det ska vara till eventuell kallelse utifrån dina behov och önskemål.

//tandläkare Ylva Jonasson Armfelt