Välkommen som patient till oss!

Tillsammans kommer vi att göra vårt bästa för att du ska bli både frisk och nöjd. Vi sätter av gott om tid för att kunna göra en grundlig undersökning eller ordnar tid snabbt om det gäller akuta besvär. Du får tydliga skriftliga behandlings- och kostnadsförslag och har möjlighet att få dela upp din betalning. Vi lämnar mer än dubbelt så lång garantitid på fast protetik jämfört med standard.

Första undersökningen
Inför besöket skickar vi ut ett välkomstbrev med viktig information, så att vi ska kunna förbereda oss på bästa sätt till vårt möte.
I vårt team har vi som rutin att reservera gott om tid just för förstagångsundersökning - cirka en timme - för att kunna ta reda på önskemål och besvara frågor i lugn och ro. Berätta gärna för oss vilka förväntningar du har på ditt besök!

 Vi kontrollerar systematiskt bett, slemhinnor, tänder, tandfäste och tar vissa röntgenbilder. Du får även en skriftlig sammanfattning av undersökningsfynden inklusive rekommendationer. Om det bara är ringa mängd tandsten brukar vi hinna med en rengöring också.

På praktiken arbetar vi med datoriserad journal och har digital röntgen sedan flera år. Detta gör det lättare att förklara och visa saker på datorns bildskärm. I teamet ingår erfarna och vidareutbildade tandsköterskor som är vana att arbeta självständigt och gärna svarar på frågor om det mesta från förebyggande tandvård till implantat.

Kostnader och garantier
Priset för förstagångsundersökningen meddelas på välkomstbrevet och i regel blir det 900 kr om det allmänna tandvårdsbidraget på 600 kr/år kan utnyttjas. Därtill kommer eventuellt kompletterande röntgenbilder utöver de fyra som ingår (80 kr för enstaka bild).


Vissa sjuka eller handikappade personer har rätt till speciella intyg och omfattas då av landstingets regler och betalar samma besöksavgift som inom sjukvården, 200 kr/besök upp till beloppet för frikort, 1 150. Kontakta läkare/sjuksköterska för att ta reda på om du/din anhörige har rätt till sådant intyg. Personer över 85 år som omfattas av landstingstandvården betalar ingenting alls för sina tandvårdsbesök.

Efter undersökningen diskuterar vi eventuella behandlingsalternativ och vi lämnar minst en skriftlig behandlingsplan/kostnadsberäkning. 

Det finns möjlighet att dela upp betalningen om så önskas. Vi erbjuder delbetalning via Lowell som ett alternativ.

På fast protetik, dvs kronor, broar (bryggor), inlägg och tandimplantat har vi en förlängd omgörningsgaranti, 5 år från färdigställandet gäller den hos mig eller annan tandläkare inom Praktikertjänst om man t ex har flyttat.

När du blivit färdigbehandlad kommer vi överens om vilket intervall det ska vara till eventuell kallelse utifrån dina behov och önskemål.

//tandläkare Ylva Jonasson Armfelt