Om oss

Team Ylva Jonasson Armfelt består för närvarande av två tandläkare, en tandhygienist och tre tandsköterskor. Praktiken har hunnit fylla 39 år men är fortfarande modern och under ständig vidareutveckling, 

Tandvårdsgruppen har funnits på nuvarande plats sedan 1981, då tandläkarna P O Holman och Ulf Persson flyttade sin verksamhet till dessa lokaler. På den tiden var praktikdesignen så pass ny att tandvårdspersonal reste hit på studiebesök för att inspireras - och modellen står sig bra ännu.

Praktiken är planerad för teamtandvård med ett hygieniskt och effektivt arbetssätt.  Det finns totalt fem behandlingsrum med en central sterilavdelning och reception. I väntrummet visas ca 2500 bilder från Öland i ett uppskattat bildspel men det finns även lite annat att pyssla med för både barn och vuxna. Vi säljer olika sorters tandvårdsmaterial alltifrån tandkräm till eltandborstar.

Inredningsarkitekt Eva Kellander har anlitats genom åren, senast vid renoveringen som utfördes 2004/2005. Mindre detaljförändringar har gjorts sedan dess t ex för att tillgodose bättre avskildhet på behandlingsrummen. Under 2017 renoverade vi mottagningen och bytte färger, möbler och vissa detaljer med inspiration av Marianne Jensen-Rose.

De senaste kliniska investeringarna har skett i nytt röntgenbildprogram som inneburit stor kvalitetsförbättring, nya datorer, skärmar, ny teknik till att göra tand- och rotfyllningar ocn ny maskin för att instrumentrengöring - alltid är det något på gång! Vi satsar på kontinuerlig verksamhetsutveckling och vidareutbildning och har goda kontakter med specialister och kollegor när extra hjälp skulle behövas.

Mottagningen är en del av Praktikertjänst, som är Sveriges största koncern inom privat tandvård- och hälso- och sjukvård. Företagets aktieägare arbetar själva som verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet.

Mer om Praktikertjänst finns att läsa här: www.ptj.se

// Ylva Jonasson Armfelt

Ett av behandlingsrummen. På sommaren har vi solgardiner och AC i alla behandlingsrum samt receptionen för att uppnå lagom temperatur.