Om oss

Mottagningen har för närvarande två tandläkare, en tandhygienist och fyra ordinarie tandsköterskor. Praktiken har hunnit fylla 40 år men är under ständig vidareutveckling. 

Tandvårdsgruppen har funnits på nuvarande plats sedan 1981, då tandläkarna P O Holman och Ulf Persson flyttade sin verksamhet till dessa lokaler. På den tiden var praktikdesignen så pass ny att tandvårdspersonal reste hit på studiebesök för att inspireras - och modellen står sig bra ännu.

Praktiken är planerad för teamtandvård med ett hygieniskt och effektivt arbetssätt.  Det finns totalt fem behandlingsrum med en central sterilavdelning och reception. I väntrummet visas ca 3000 bilder från Öland i ett uppskattat bildspel. Vi säljer olika sorters tandvårdsmaterial alltifrån tandkräm till eltandborstar.

Våra patienter är i alla åldrar och många har kommit till oss i flera decennier för tandvård alltifrån förebyggande behandlingar till omfattande implantatuppbyggnader. Vi satsar på kontinuerlig verksamhetsutveckling och vidareutbildning och har goda kontakter med specialister och kollegor när extra hjälp behövs.

Mottagningen är en del av Praktikertjänst, som är Sveriges största koncern inom privat tandvård- och hälso- och sjukvård. Företagets aktieägare arbetar själva som verksamhetsansvariga på mottagningar runt om i landet.

Mer om Praktikertjänst finns att läsa här: www.ptj.se

// Ylva Jonasson Armfelt

Ett av behandlingsrummen. På sommaren har vi solgardiner och AC i alla behandlingsrum samt receptionen för att uppnå lagom temperatur.