Tips & Råd

Tips nummer ett

Om tandkräm med "whitening effect".
Nära nog samtliga tandkrämer idag påstår att de bleker tänder. Sanningen är väl snarare att de gör tänderna ljusare, för tandens grundfärg kan de flesta inte ändra. I stället har de slipmedel som i värsta fall på sikt kan ta så hårt på emaljen att tänderna blir gulare (tanden är gul inuti). Tandkrämerna slipar alltså bort missfärgningar, vilket i många fall kan fungera riktigt bra. Men se upp så att inte slipeffekten blir för stor. 

Tips nummer två

Vi översköljs med tips om bästa tandborsten, bästa tandkrämen m.m. Reklamen vill få oss att tro att just den här produkten och den här tekniken är den allra bästa för just mig. Sunt förnuft säger väl att så kan det inte vara, eller?

För många år sedan frågade jag min professor om hur huvudet på tandborsten skall se ut för att vara bäst. Han behövde inte fundera utan svarade direkt

 - Utseendet på borsthuvudet är inte viktigt, utan snarare hur det ser ut i huvudet på den som håller i skaftet.
Med det ville han säga, att det är viktigt att jag TÄNKER på hur jag gör när jag gör rent i munnen. Att jag har skaffat mig bra redskap som jag kan använda på rätt sätt.
På fråga om hur ofta vi ska borsta tänder svarade han på liknande sätt.

- Tillräckligt ofta. Och du behöver inte göra rent mellan alla tänder, bara dem du vill behålla.
Som om det gjorde mig klokare???

Så här mer än 40 år senare tror jag mig blivit klokare. Vi är alla olika. Och därmed behöver vi individuella råd. Och sådana är vi frikostiga med, vilket uppskattas av vår kunder.

För dem som ändå vill få lite mer generella råd finns denna möjlighet HÄR.

/Kurt