Våra tandhygienister

Plack och tandsten har skördat många offer (tänder) genom historien. Men...det är inte bara tänderna som tar skada! Vi vet nu att den allmäna hälsan också påverkas av brister i munhygienen.

Undersökning och behandling hos någon av våra tandhygienister kan vara din nyckel till ett friskare liv - dessutom är rena tänder fräscht! 

Plack och tandsten leder till inflammation i tandköttet. Om det inte avlägsnas sprider sig inflammationen allt djupare ner i tandköttsfickan och fickan runt tanden fördjupas mer och mer. När fickan runt tanden blivit 5-6 mm djup börjar benet som håller tanden på plats att brytas ner. Tanden riskerar då att gå förlorad genom tandlossning - helt i onödan!

Men, det är inte bara tänderna som faller offer! Idag vet vi att inflammationer och infektioner i munhålan även påverkar din hälsa och ibland leder till en alltför tidig död.

Det finns idag många studier som visar att en dålig munhälsa också kan leda till allvarliga sjukdomar som hjärt-kärlsjukdom, lunginflammation, hjärtinfarkt, cancer, sjukdomar i mage/tarm, mm. när bakterier från munhålan sprids via blodet och/eller andas in. 

Björn Klinge, professor i parodontologi vid Malmö Högskola och Karolinska institutet säger att 30% av de med tandlossning riskerar dö för tidigt. Man misstänker även att demens, stroke och reumatoid artrit kan orsakas av dålig munhälsa. 

Att hålla en optimal munhygien är inte lätt - våra tandhygienister är specialister på plack och tandsten. De hjälper dig att hålla rent och informerar dig dessutom om hur du ska lyckas på bästa sätt där hemma!

Ring och boka tid till någon av våra tandhygienister så hjälper de dig!