Tandblekning

Det finns flera olika sätt att bleka sina tänder på. Vi har valt att fokusera på metoden där vi tar avtryck på dina tänder och därefter gjuter en mjuk plastskena att lägga blekningsmedlet i. Efter att vi har provat ut skenan och instruerat dig kan du påbörja tandblekningen hemma. Fördelen med denna metod är att resultatet står sig länge och du kan i framtiden endast komplettera med nytt tandblekningsgel då skenan kan återanvändas, så länge du inte gör större förändringar i munnen. Blekningsgelen innehåller väteperoxid och finns i olika styrkor. Vilken styrka du ska ha beror på om du vill bleka tänderna en kortare period under dagen eller under natten medan du sover.

Innan en blekningsbehandling påbörjas är det viktigt att tänderna undersöks för att säkerhetsställa att det inte finns skador som kan förvärras av blekningen. 

Vi erbjuder även klinikblekning med hjälp av Philips Zoom. Med Philips Zoom får du vitare tänder direkt hos din tandhygienist. Lampan används i kombination med en blekgel som appliceras på dina tänder. Behandlingen är mycket effektiv och bleker dina tänder i snitt 8 skalor ljusare. Själva blekningen tar 4 x 15 minuter och hela behandlingen inklusive förberedelser tar ca 2,5 h.

För frågor och funderingar ring kliniken eller mejla.