Behandlingar

Dina tänder är vår livsuppgift och vi månar om ditt välbefinnande.

Vi hjälper dig med att ta reda på vad du har för tandvårdsbehov och eventuella problem. Vi utför givetvis all sorts tandvård själva här på kliniken, allt från undersökningar och lagningar till mer avancerade behandlingar som kirurgi/implantat och estetisk tandreglering.

Möjligheterna är många och ingenting är omöjligt för vårt team.

 

Ofta huvudvärk?
Är du medveten om hur viktigt det är att ditt bett stämmer bra? Om det inte gör det kan du få problem med både huvudvärk, nackvärk, knäppningar i käk-leder, ömma tuggmuskler och nednötta tänder. Vi hjälper dig att justera ditt bett så du får en jämn balans, och ibland behövs det även en bettskena under en period för att få avslappning av musklerna. Ett balanserat bett är viktigare än vad många tror, och kan bespara dig många onödiga besvär.

Implantat
Saknar du någon tand, eller har du en protes du inte trivs med? Med titanskruvar, som vi fäster i käkbenet, kan vi återskapa förlorade tänder. Självklart utför vi hela behandlingen själva här på kliniken, så du slipper långa resor. 

Hockeyspelare
Ett hockey­ tandskydd är ett måste då du slutar använda galler på hjälmen! Du kan slippa mycket obehag och lidande, som följer när en eller flera tänder slås ut eller går sönder. Och du vet väl att  du får 10 minuters personlig utvisning och laget 2 minuter, om du spelar utan tandskydd! Du får dessutom inte vara med och spela mer under matchen.
Gör som Modospelarna och se till att skydda dina tänder!
Läs mer om Tandskyddsregeln här! 

 

Tandlossning
Det är alltid bättre att förebygga en sjukdom istället för att behandla den! Vårat duktiga team undersöker dina tänder och hjälper dig att ta bort tandsten, putsa och polera. Samt instruerar dig i hur du själv förebygger och behandlar tandlossning och inflammation i tandköttet. 
Har du redan tandlossning, så hjälper vi dig på bästa sätt att få stopp på sjukdomen.

 

Vi utbildar oss fortlöpande för att vara med i utvecklingen, så vi kan ge dig bästa möjligs vård! 

 

Nationellt kvalitetsregister;
Vår mottagning deltar i ett nationellt kvalitetsregister, SkaPa. Mer information om SkaPa finns på www.skapareg.se och på mottagningen.