Inför videomöten

Vårdgivaren bedömer om videomöte är aktuellt att använda i ditt fall.

Du behöver en smartphone och mobilt bank-id.
Kontrollera att din smartphone är uppdaterad med senaste versionen av operativsystemet (IOS/Android).

Länken för uppkoppling till videomötet skickas strax innan mötet av vårdgivaren när denne är redo att inleda videosamtalet.
Du får ett SMS och uppmanas klicka på en länk.
Öppna Bank-ID och starta det.
När du godkänt personuppgiftspolicyn behöver du svara kort med ett textmeddelande att du är redo för videomötet.

Länken för uppkoppling till videomötet skickas strax innan mötet av vårdgivaren när denne är redo att inleda videosamtalet.

Tips inför ett videomöte (från 1177.se)
- Tänk på att ha en stabil internetuppkoppling inför ditt videomöte. Det är också bra att koppla upp dig i god tid innan mötet ska börja, så att du vet att allt fungerar som det ska.

- Försäkra dig om att det är ljust runt omkring dig så att den du pratar med kan se dig

- Det är bra om du ställer in kameran så att den är i nivå med dina ögon. Då kan den du pratar med se dig rakt framifrån och kan se dig i ögonen

. - Det är bra om du är i en ostörd miljö när du har ett videomöte. Det är både för din egen skull och för att den du pratar med ska höra vad du säger. Det är också bra med tanke på sekretessen.

- Det kan vara bra att använda ett headset, om du behöver anteckna.

- Du som använder mobil eller surfplatta ska tänka på att hålla den stadigt. Bildkvalitén blir till exempel mycket sämre av att du går omkring.

Avgifter
Videomöten har samma pris som besök på vårdcentralen. Om man inte har frikort kommer en faktura skickas till dig efter videomötet.

Avboka
Om du behöver avboka videomötet eller omboka så ring snarast på tel 08-726 55 50. Vår telefonsvarare för avbokningar nås alla tider på dygnet. För bokade videomöten som inte avbokats senast 24 timmar innan så utgår full avgift. Observera att detta gäller även för barn och personer äldre än 85 år.

Tolk
Det finns tyvärr inte möjlighet att ha tolk vid ett videomöte.

Säkerhet
Du loggar in på plattformen med tvåfaktorautentisering med Mobilt BankID. Då behöver du ge samtycke till hantering av dina personuppgifter.

Videomötet spelas inte automatiskt in på plattformen, utan det delas bara mellan patienten och vårdpersonalen, således sparar vi inte videon i något moln eller dator.