Hälsofrämjande aktiviteter

Just nu råder Coronapandemin och alla våra hälsofrämjande gruppaktiviteter är lagda på is. Följande förebyggande aktiviteter erbjuds annars:

Aktiviteter

Hälsokurs

Nystartad hälsokurs våren -20 är avbruten p g a rådande Coronapandemi. Vi hoppas kunna återuppta denna så snart nya riktlinjer presenteras gällande smittskyddsregler. Anmäl gärna ditt intresse för kommande hälsokurs så kontaktar vi dig när det blir dags.

Behöver du hjälp med att förändra din livsstil?

Vi på Koppardalen vårdcentral vill gärna hjälpa till med förebyggande friskvård. Vår populära hälsokurs passar dig som har riskfaktorer för att utveckla högt blodtryck, övervikt, diabetes eller mild psykisk ohälsa.

Kursen startar upp flera gånger/år och är ett unikt koncept där du får stöttning av vår sjukgymnast två gånger/vecka i fem veckor. Anpassad träning på Actic Gym ingår. Vid varje tillfälle (10 gånger) tränar vi tillsammans. Flera föreläsningstillfällen ingår där vi pratar om kost, motion, målsättningar och motivation.

Innan kursstart mäter vi blodtryck, bukomfång och kontrollerar vikten. Uppföljning efter tre månader och under den tiden tränar du fritt på gymmet.

När: Två dagar/vecka (förmiddagar)

Pris: 300 kr

Intresseanmälan: Namn + personnummer till oss via telefonväxeln, receptionen eller 1177.se, dock inte via e-post då vi inte får ta emot personuppgifter den vägen.

Välkommen med din intresseanmälan!

Yoga med Johanna

Nystartad yogagrupp våren -20 är avbruten p g a rådande Coronapandemi. Vi hoppas kunna återuppta denna så snart nya riktlinjer presenteras gällande smittskyddsregler. Anmäl gärna ditt intresse för kommande hälsokurs så kontaktar vi dig när det blir dags.

Yoga med Johanna

Oavsett om du aldrig har provat yoga, känner dig stel eller smärtpåverkad så välkomnar vi våra patienter till avslappnande och stärkande yoga i Johannas regi. Vissa övningar är lätta och andra lite mer utmanande. Det går alltid att anpassa övningarna så att de passar just dig. Du behöver kunna sitta på golv samt ligga ner på golvet.

Du får lära dig övningar som både stärker och stretchar, hjälper dig till att bli mer avslappnad och rörlig. Till vår hjälp har vi andningen som är viktig att uppmärksamma då många av oss har ett intränat och felaktigt andningsmönster, exempelvis från stress eller värk. Att lära sig andningsteknik kan på ett enkelt sätt bidra till smärtlindring, förbättrad sömn och minskad oro.

Datum: En bestämd dag i veckan. Du får själv välja att komma de dagar som passar, max 10 besök/år (eller i mån av plats).
Plats: Actic, Kungsgatan 2 i Avesta (Aalto-huset)
Tid: Samling 13.50. Yogapasset börjar kl. 14.00
Passlängd: 60 minuter
Pris: 100kr/pass som du faktureras, ingår i högkostnadskort. Har du frikort betalar du inget.
Anmälan: Anmäl ditt intresse via 0226-489000,  i vår reception eller via 1177.se (ditt personnummer behövs, vilket vi inte får ta emot via vanlig e-post).
Ta med: Sköna kläder, vattenflaska och ett lås om du önskar låsa in värdesaker. Matta finns på plats.

Varmt välkommen på enkel yoga!

Sömnskola

Sömnskolan våren -20 är avbruten p g a rådande Coronapandemi. Vi hoppas kunna återuppta denna så snart nya riktlinjer presenteras gällande smittskyddsregler. Anmäl gärna ditt intresse för kommande hälsokurs så kontaktar vi dig när det blir dags.

Sömnskola

Har du svårt att somna, vaknar du för tidigt eller för ofta under natten? KBT-behandling har visat sig ge mycket bra resultat för förbättrad sömnkvalitet. Vi erbjuder sömnskola med KBT hos oss. Anmäl ditt intresse i receptionen, via våra telefonsköterskor eller skicka meddelande via 1177.

Välkommen!

Motionskort

Ta del av vårt “Naturligt Friskare”-koncept!

Vi vill gärna peppa till hälsofrämjande motion för att förebygga sjukdom och ohälsa. Du som är listad hos oss på kan hämta ut ett “motionskort” i receptionen. Motionerar du regelbundet har du möjlighet att delta i utlottningen av fina vinster.

För varje halvtimme du motionerar, markerar du en kryssruta på ditt motionskort. Om du uppnått minst 15 st kryss under en kalendermånad, lägger du kortet i vår brevlåda som står uppställd i väntrummet på vår vårdcentral. Den 15e i efterföljande månad dras vinnarna.

Vi meddelar vinnarna här på vår hemsida, vår Facebook-sida samt på vårt Instagram.

Välkommen till vår reception för att hämta ditt motionskort!