Mitt PTJ

Mitt PTJ

Vi finns här när du behöver oss.

Ladda ner Mitt PTJ.

Starta ditt vårdärende via MITT PTJ,  HÄR

 

Mitt PTJ onlinetjänst ett bra alternativ för dig när du vill komma i kontakt med vårdcentralen Läkarhuset i icke akuta ärenden. Du når oss här 24/7 men ärendena behandlas dagtid på vardagar, se nedan.

Fördelar med digital kontakt:

 • Du behöver inte vänta på att bli uppringd. Du kan kommunicera med oss när det passar dig – dygnet runt. Vi strävar efter att svara dig så fort vi kan under tjänstens öppettider. Chatten är asynkron, vilket innebär att du inte behöver vänta kvar på svar, du får ett sms när vi svarat dig. När du valt från en lista med kontaktormer du får svara på ett formulär som ligger till grund för läkare och sköterskas bedömning.

 

 • Kortare tid till läkarbedömning. Du får direktkontakt med Vårdcentralen som har daglig digital tid, vilket innebär att du, oftast, samma dag får en bedömning av ditt ärende. Om fysiskt besök krävs kan vi ordna med förberedande undersökningar som blodprov, blodtryck, EKG eller annat som underlättar och gör det fysiska besöket mer effektivt.

Så här funkar det i appen:

 1. Välj vårdcentral
 2. Logga in med BankID
 3. Svara på frågor
 4. Nu kan du chatta, skicka ett foto eller prata över videolänk.

Så här funkar det på datorn:

 1. Beskriv varför du önskar kontakt
  Först får du svara på frågor om din sökorsak. Det tar bara några minuter.
 2. Vi kontaktar dig
  Vi läser igenom dina svar och tar sedan kontakt när tjänsten är bemannad:08.00-12.00 på vardagar.
 3. Chatta
  I chattsamtalet får du medicinsk bedömning, råd och de recept som du behöver.
 4. Mer hjälp på vår mottagning
  Om du behöver fysisk undersökning eller provtagning bokas en tid på mottagningen, på samma sätt som vid kontakt över telefon.

Vad krävs för att ta kontakt?

Allt du behöver är internetuppkoppling och Bank-ID. Du som vårdnadshavare kan även söka för ditt barn från det att barnet fyllt 6 månader. Observera att denna tjänst vänder sig till mottagningens listade patienter.

Vad kostar det?

Besök som resulterar i ett fullföljt läkar-, psykolog- eller sjukgymnastbesök via chatt eller video kostar som ett vanligt besök hos vårdcentralen. Ytterligare information finner ni under Kostnad och betalning.